Σταγιάτες: Τόνοι πόσιμου νερού για τους πολίτες του Βόλου από το χωριό που αντιστάθηκε στην ιδιωτικοποίηση των πηγών του
ΣΤΑΓΙΑΤΕΣ - ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΝΕΡΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σταγιάτες: Τόνοι πόσιμου νερού για τους πολίτες του Βόλου από το χωριό που αντιστάθηκε στην ιδιωτικοποίηση των πηγών του

SHARE THIS

Οι κάτοικοι του χωριού Σταγιάτες είναι εκεί για να στηρίξουν τους Βολιώτες που για 10η μέρα δεν έχουν πόσιμο νερό.

«Το νερό δεν είναι εμπόρευμα, είναι δημόσιο αγαθό», τονίζουν οι κάτοικοι στο χωριό Σταγιάτες του Πηλίου, που εδώ και χρόνια αγωνίζονται κι αντιστέκονται σθεναρά σε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του νερού.

Παρά τους εκφοβισμούς από τον δήμαρχο Βόλο, οι κάτοικοι συνεχίζουν να παλεύουν για το νερό τους, για να παραμείνει δημόσιο αγαθό, να κρατήσουν την πηγής της Κρύας Βρύσης μακριά από συμφέροντα που θα πλήξουν το δημόσιο χαρακτήρα της και της ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών σε αυτή. 

Οι κάτοικοι του χωριού συντηρούν το δίκτυο μόνοι τους, με το δικό τους προσωπικό κόπο, αποφασίζοντας συλλογικά, προχωρώντας σε τακτικούς χημικούς ελέγχους, χωρίς να διανοούνται ότι η εμπορική εκμετάλλευση του νερού αποτελεί λύση για να πλουτίσουν. 

Με τις συνέπειες των καταστροφικών πλημμυρών να στέκουν βαριές πάνω από τους πολίτες του Βόλου, οι κάτοικοι στις Σταγιάτες δίνουν δωρεάν πόσιμο νερό στους κατοίκους της πρωτεύουσας της Μαγνησίας από την πρώτη μέρα, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την αλληλεγγύη τους.

Η υδροδότηση στην πόλη δεν έχει αποκατασταθεί ακόμα, σήμερα είναι η 10η μέρα χωρίς πόσιμο νερό στο Βόλο, με την καθημερινότητα για τους πολίτες της πόλης να είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Οι κάτοικοι όμως του χωριού Σταγιάτες είναι εκεί για να τους στηρίξουν. 




Exit mobile version