Στατιστική της ντροπής: 752 κλήσεις για ενδοοικογενειακή βία τις ημέρες του Πάσχα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στατιστική της ντροπής: 752 κλήσεις για ενδοοικογενειακή βία τις ημέρες του Πάσχα

SHARE THIS

Kατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα, πραγαμτοποιήθηκαν 752 κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας σύμφωνα με το ρεπορτάζ του NEWS 24/7, ενώ 66 γυναίκες χρησιμοποίησαν την εφαρμογή του Panic Button.

Η θλιβερή αυτή πραγματικότητα μας υπενθυμίζει, ότι η ενδοοικογενειακή και η έμφυλη βία δεν σταματούν ποτέ. Μέρες ξεκούρασης για πολλούς, είναι μέρες παρατεταμένου μαρτυρίου για εκατοντάδες θύματα.

Το 2020, ενδεικτικά, σχηματίστηκαν από τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας συνολικά 5.413 δικογραφίες για το αδίκημα της ενδοοικογενειακής βίας. Το 2021 ο αριθμός τους ανέβηκε σε 8.776, ενώ το 2022 οι υποθέσεις ανήλθαν σε 11.589.

Πέρα όμως από τις στατιστικές της συλλογικής ντροπής, υπάρχουν και τα ποιοτικά στοιχεία που είναι ακόμα πιο δύσκολα στην καταγραφή. Η σωματική και ψυχική υγεία των των ατόμων, που είναι θύματα διαφόρων μορφών βίας. Ειδικά, όσον αφορά την έμφυλη βία, η οποία είναι ένα καθημερινό φαινόμενο, που πλήττει τις πιο ευάλωτες κατηγορίες, όπως είναι οι άνεργες, οι επισφαλώς εργαζόμενες, οι φτωχές γυναίκες και οι μετανάστριες.

Exit mobile version