ΣτΕ: «Όχι» στο αίτημα υγειονομικών για «πάγωμα» του υποχρεωτικού εμβολιασμού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣτΕ: «Όχι» στο αίτημα υγειονομικών για «πάγωμα» του υποχρεωτικού εμβολιασμού

SHARE THIS

Εκκρεμεί στην Ολομέλεια ΣτΕ ανάλογο αίτημα της ΠΟΕΔΗΝ (έκδοση δηλαδή προσωρινής διαταγής και αναστολή απόφασης για υποχρεωτικότητα.

Προσωρινό «όχι» είπε το Συμβούλιο της Επικρατείας στο αίτημα των υγειονομικών για «πάγωμα» του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε γιατρούς και διοικητικό προσωπικό των νοσοκομείων.

Ειδικότερα, το Γ Θερινό Τμήμα του ΣτΕ υπό την προεδρία της αντιπροέδρου κυρίας Κωνσταντινίδου απέρριψε τέσσερις αιτήσεις που είχαν καταθέσει νοσοκομειακοί γιατροί και διοικητικοί υπάλληλοι νοσοκομείων από όλη τη χώρα. Οι αιτήσεις αφορούν 115 συνολικά προσφεύγοντες.

Εν τω μεταξύ εκκρεμεί στην Ολομέλεια ΣτΕ ανάλογο αίτημα της ΠΟΕΔΗΝ (έκδοση δηλαδή προσωρινής διαταγής και αναστολή απόφασης για υποχρεωτικότητα).

Οι περισσότεροι υγειονομικοί είναι κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, καθώς θεωρούν ότι εφαρμόζεται σαν τιμωρητικό μέτρο απέναντι στους ίδιους, που όλον αυτόν τον καιρό ρίχτηκαν στη μάχη κατά του φονικού ιού.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Θα προχωρήσει χωρίς καμία παράταση

Σημειώνεται ότι η εφαρμογή της αναστολής εργασίας για τους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί στο δημόσιο τομέα θα προχωρήσει από την προσεχή Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου χωρίς καμία απολύτως παράταση, όπως είπε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Exit mobile version