Στη δημοσιότητα τα στοιχεία των βιαστών της 17χρονης στην Λιβαδειά
ΕΛΑΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία των βιαστών της 17χρονης στην Λιβαδειά

SHARE THIS

Οι δράστες είχαν οδηγήσει το ανήλικο θύμα τους σε ερημικό σημείο, σε αγρόκτημα έξω από την Λιβαδειά, όπου την κακοποίησαν σεξουαλικά

Στη δημοσιότητα δίνονται, έπειτα από σχετική Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λιβαδειάς, η οποία επικυρώθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Λαμίας, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες δύο ημεδαπών, οι οποίοι συνελήφθησαν στις 13 Οκτωβρίου στο Κερατσίνι, κατόπιν σχετικών Ενταλμάτων σύλληψης, για υπόθεση βιασμού σε βάρος ανήλικης, στη Λιβαδειά Βοιωτίας.

Πρόκειται για τους:

1. (Επ.) ΖΩΛΗ (Ον.) Νικόλαο του Εμμανουήλ και της Χαρίκλειας, γεννηθέντα την 27-05-1996 στην Αθήνα Αττικής:

2. (Επ.) ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟ (Ον.) Ηλία – Μιχαήλ του Γεωργίου και της Αθηνάς, γεννηθέντα την 26-05-1999 στην Αθήνα Αττικής.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 22610 – 88888 και 22610 – 88851, του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας ενός (1) μηνός, ήτοι από 11πμ της 18-10-2022 έως 11πμ της 18-11-2022, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο Νόμο η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.

Το χρονικό της υπόθεσης

H 17χρονη από την Λιβαδειά Βοιωτίας έπεσε θύμα βιασμού από τους δύο Έλληνες 23 και 26 ετών αντίστοιχα. Όλα ξεκίνησαν στις 2 Οκτωβρίου όταν η ανήλικη με τους γονείς της προσήλθαν στο Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς και κατήγγειλαν πως το κορίτσι είχε πέσει θύμα βιασμού από δύο άγνωστους σε εκείνη δράστες, που την ακολούθησαν ενώ περπατούσε στον δρόμο και αυτοί βρίσκονταν σε αυτοκίνητο, την άρπαξαν με βία και την μετέφεραν έξω από την πόλη σε αγρόκτημα, σε ερημική τοποθεσία όπου και την βίασαν.

Κατά την πορεία της έρευνας προέκυψε πως τον έναν εκ των δύο δραστών, κοπέλα που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και φαίνεται πως αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο εν λόγω δράστης, τον γνώρισε μέσω social media και σύντομα ανέπτυξαν διαδικτυακή συνομιλία. Έκλεισαν ραντεβού να βρεθούν από κοντά και ο δράστης μαζί με συνεργό του ξεκίνησαν από το Κερατσίνι όπου διέμεναν, πήγαν στην Λιβαδειά και εκεί ξαφνικά το κορίτσι είδε μπροστά του όχι έναν αλλά δύο άντρες, τους οποίους δεν είχε πρόθεση να τους ακολουθήσει. Εκείνοι όμως την οδήγησαν σε ερημικό σημείο και την κακοποίησαν σεξουαλικά.

Μετά από ενδελεχή έρευνα ταυτοποιήθηκαν οι δράστες, εντοπίστηκαν στο Κερατσίνι και συνελήφθησαν, ενώ προέκυψε πως ήταν παλιοί γνώριμοι των Αρχών για ναρκωτικά και ο ένας εξ αυτών και για ληστείες.

Exit mobile version