Στην Αμυγδαλέζα κινδύνεψαν ζωές και όλοι αδιαφόρησαν
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην Αμυγδαλέζα κινδύνεψαν ζωές και όλοι αδιαφόρησαν

SHARE THIS

Η κυβέρνηση είχε φροντίσει να επιδείξει επιλεκτική ευαισθησία.

Την έκπληξη των χρηστών των κοινωνικών δικτύων, αλλά και πλήθους διεθνών πολιτικών παραγόντων που τον παρακολουθούν στους δικούς του λογαριασμούς κατάφερε την ώρα που η καταστροφική πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη και πλήθος ακόμα πύρινων μετώπων μαίνονται σε όλη τη χώρα, ενώ σε κίνδυνο τέθηκε η ζωή των μεταναστών που βρίσκονται στην Αμυγδαλέζα.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, αφού ειρωνεύτηκε ευρωβουλεύτρια των Πρασίνων, που ζήτησε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των μεταναστών που βρίσκονται στην Αμυγδαλέζα.

Συνολικά 16 ασυνόδευτα παιδιά μεταφέρθηκαν από το προαναχωρησιακό κέντρο της Αμυγδαλέζας στη δομή φιλοξενίας της Ελευσίνας για προληπτικούς λόγους, εξαιτίας της φωτιάς στην περιοχή της Βαρυμπόμπης.

Όπως αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης, η μεταφορά των παιδιών έγινε σε συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τα δυο υπουργεία είναι σε επιφυλακή, ώστε να προχωρήσουν, εφόσον χρειαστεί, σε μεταφορά όλων των μεταναστών από την Αμυγδαλέζα στη δομή του Σκαραμαγκά.

Παράλληλα, όπως αποδεικνύεται η κυβέρνηση είχε φροντίσει να επιδείξει επιλεκτική ευαισθησία, εκκενώνοντας προληπτικά το κέντρο κράτησης από 16 ασυνόδευτους ανήλικους, αφήνοντας τους υπόλοιπους εγκλωβισμένους, να εισπνέουν τον πυκνό καπνό και να βλέπουν τις φλόγες να πλησιάζουν.

Μία ώρα αργότερα, στις 11:23, ο κ. Μηταράκης έδειξε άλλη μια φορά πόσο νοιαζόταν στην πραγματικότητα ο ίδιος, τόσο για τους πρόσφυγες όσο και για τους ντόπιους που υπέφεραν από τη φωτιά.

 

Exit mobile version