Στην ευχέρεια των ακτοπλοϊκών εταιρειών η όποια μείωση στα πανάκριβα εισιτήρια
EUROKINISSI ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ - ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην ευχέρεια των ακτοπλοϊκών εταιρειών η όποια μείωση στα πανάκριβα εισιτήρια

SHARE THIS

Ολοκληρώθηκε η διυπουργική σύσκεψη στο Μαξίμου. Εντός της εβδομάδας οι προτάσεις των ακτοπλόων για τα ναύλα

«Παρεμβάσεις» για τα πανάκριβα ακτοπλοϊκά εισιτήρια προανήγγειλε η κυβέρνηση, εκπτωτικές προσφορές απάντησαν οι ακτοπλόοι και βλέπουμε ήταν το αποτέλεσμα της συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου με εκπροσώπους του κλάδου. Αντί πιέσεων, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ζήτησε από τους ακτοπλόους να παρουσιάσουν προτάσεις προς το επιβατικό κοινό με εκπτώσεις. Οι ακτοπλόοι από την πλευρά τους διαρρέουν ότι δεν τίθεται θέμα για οριζόντιες ή καθολικές μειώσεις στα εισιτήρια αλλά μόνο για προσφορές.

Σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, τα κυβερνητικά στελέχη, σεβόμενα την επιχειρηματική αυτονομία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ελληνικής ακτοπλοϊκής αγοράς ζήτησαν οι ακτοπλόοι να εξαντλήσουν τις δυνατότητες που έχουν για καλύτερες τιμές στα βασικά δρομολόγια «κορμού» λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες και τις οικονομικές δυνατότητες της μέσης ελληνικής οικογένειας.

Υπενθυμίζεται ότι την ώρα που οι τιμές των καυσίμων έχουν πέσει 45%, οι τιμές των εισιτηρίων παραμένουν στα ύψη. Μάλιστα η κυβέρνηση όχι μόνο θυμήθηκε στα μέσα του Ιουλίου ότι υπάρχουν τιμές «φωτιά», αλλά αρνείται να παρέμβει δραστικά.

Exit mobile version