Στην Ελλάδα του σήμερα, παιδιά λιποθυμούν από την πείνα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Ελλάδα του σήμερα, παιδιά λιποθυμούν από την πείνα

SHARE THIS

Κι ενώ στην Σαντορίνη το υπουργικό γεύμα για την επανεκκίνηση του τουρισμού στοίχισε 3.500 ευρώ, στη Ρόδο λίγες ημέρες μετά, ένα κορίτσι 9 ετών, κόρη ξενοδοχοϋπαλλήλου, λιποθυμά από την πείνα.

Εποχικοί ξενοδοχοϋπάλληλοι δεν έχουν πάρει λεφτά στα χέρια τους από τον Μάρτιο

Στα όρια της φτώχειας αποδεικνύεται πια ότι βρίσκονται χιλιάδες εποχικοί υπάλληλοι. Ο πρόεδρος ξενοδοχοϋπαλλήλων της Ρόδου, Θ. Σταμούλης επιβεβαίωσε χθες την είδηση ότι ένα κοριτσάκι μόλις 9 ετών λιποθύμησε στην ουρά που περίμενε με τη μαμά του για να πάρει ψωμί. Ο κ. Σταμούλης υποστηρίζει ότι το παιδί λιποθύμησε από την πείνα, καθώς και οι δύο γονείς του είναι ξενοδοχοϋπάλληλοι σε εποχικά ξενοδοχεία στη Ρόδο που δεν έχουν ανοίξει ακόμα.

Σημειώνεται πως ο ίδιος τόνισε ότι η κατάσταση αυτή είναι ίδια σε χιλιάδες οικογένειες στη Ρόδο, ενώ περιέγραψε με μελανά χρώματα τα όσα συμβαίνουν στο νησί. Όπως είπε χαρακτηριστικά η Ρόδος είναι το νησί που κάθε χρόνο φιλοξενεί περισσότερους τουρίστες από κάθε περιοχή της Ελλάδας. Ωστόσο, φέτος δεν κυκλοφορεί κανείς στη Ρόδο και σημείωσε πως ειδικά τα βράδια: «είναι μια νεκρή πόλη».

Τόνισε πως χιλιάδες εποχικοί ξενοδοχοϋπάλληλοι είναι στο δρόμο καθώς δεν έχουν πάρει λεφτά στα χέρια τους από τον Μάρτιο. Υπογράμμισε πως παρά το γεγονός ότι την 1η Ιουλίου θα δοθεί η άδεια να ανοίξουν τα εποχικά καταλύματα, δεν θα καταφέρουν να ανοίξουν πάνω από το 10 με 15%, γιατί δεν έχουν πληρότητα. Μέχρι στιγμής οι κρατήσεις είναι ελάχιστες για το βαρύ χαρτί του τουρισμού της Ελλάδας.

Έκκληση στον Βρούτση να ανοίξει η πλατφόρμα

Ο πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων ζήτησε από τον υπουργό Εργασία, κ. Βρούτση, να ανοίξει άμεσα την πλατφόρμα ώστε οι ξενοδοχοϋπάλληλοι να καταφέρουν να πάρουν τα 534 ευρώ στα χέρια τους, καθώς το τελευταίο επίδομα ανεργίας που πήραν ήταν τον Μάρτιο. Μάλιστα, κάτοικοι καταγγέλλουν πως έχουν καταφύγει σε πρακτικές άλλης εποχής, αφού αγοράζουν τρόφιμα από το μαγαζιά της γειτονιάς βερεσέ, ενώ και οι ίδιοι δεν γνωρίζουν πότε θα καταφέρουν να τους πληρώσουν.

Τέλος, ανέφερε πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν στη Ρόδο περίπου 20.000 υπάλληλοι που εργάζονται στα εποχικά ξενοδοχεία και ζουν με δανεικά, ενώ αντίστοιχος είναι και ο αριθμός των υπαλλήλων στον επισιτισμό.

Η τραγική αυτή κατάσταση ωστόσο, είναι αντιπροσωπευτική τόσο για τα περισσότερα νησιά της χώρας, όσο και για τα νοικοκυριά.

Πληροφορίες από: Flash

Exit mobile version