Στην εντατική μεταφέρεται ο Δημήτρης Κουφοντίνας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην εντατική μεταφέρεται ο Δημήτρης Κουφοντίνας

SHARE THIS

Σε ΜΕΘ μεταφέρθηκε σήμερα το μεσημέρι ο Δημήτρης Κουφοντίνας, του οποίου η υγεία βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Λαμίας μεταφέρθηκε σήμερα το μεσημέρι ο Δημήτρης Κουφοντίνας, που διανύει την 40ή ημέρα απεργίας πείνας, διεκδικώντας να επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου φυλακίστηκε επί 16 χρόνια.

Ο καταδικασμένος για τα εγκλήματα της «17 Νοέμβρη» Δ. Κουφοντίνας κρατείται από τις 21 Δεκεμβρίου στις φυλακές Δομοκού και έκανε απεργία πείνας από τις 8 Ιανουαρίου ζητώντας να επιστρέψει στον Κορυδαλλό, αφού με το νέο νόμο δεν προβλέπεται σε πολυϊσοβίτη να εκτίει την ποινή του σε αγροτικές φυλακές, όπου και βρισκόταν μέχρι την παραπάνω ημερομηνία.

Το γεγονός γνωστοποίησε η συνήγορός του, Ιωάννα Κούρτοβικ. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε για την κατάσταση της υγείας του καταδικασμένου δολοφόνου της «17 Νοέμβρη», αναφέρει ότι χθες το βράδυ ενημερώθηκε από τον διοικητή του Νοσοκομείου πως ο κρατούμενος ασθενής θα μεταφερθεί στην Εντατική και ότι εφόσον κριθεί απαραίτητο θα υποβληθεί σε αναγκαστική σίτιση.

«Λίγο νωρίτερα είχαμε εκφράσει προβληματισμό για την μεταφορά του στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λαμίας, και είχαμε ζητήσει να μεταφερθεί σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, όπως ζητούν οι δικοί μας γιατροί», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ιωάννα Κούρτοβικ προσθέτοντας πως υπάρχει από ημέρες εισαγγελική παραγγελία για οποιαδήποτε αναγκαία ενδεδειγμένη ιατρική ενέργεια.

«Είχαμε αντιδράσει επισημαίνοντας ότι η αναγκαστική σίτιση είναι βασανιστήριο. Οι υπόλοιποι γιατροί δεν συναινούσαν σ’ αυτό, δήλωναν όμως ότι σε περίπτωση απώλειας των αισθήσεων οφείλουν και αυτοί να παρέμβουν (όχι όμως με σίτιση πάρα την εικαζόμενη θέλησή του). Στον Διοικητή εξήγησα ότι οι δηλώσεις περί αναγκαστικής σίτισης έχουν δημιουργήσει ένα αρνητικό κλίμα, που δεν βοηθάει στην αντιμετώπιση της κατάστασης του απεργού. Όμως, όπως μου δήλωσε, σε κάθε περίπτωση, η ευθύνη περνάει στους γιατρούς της Εντατικής».

Η κ. Κούρτοβικ αναφέρει επίσης ότι νωρίτερα χθες οι γιατροί την ενημέρωσαν πως ο Δημήτρης Κουφοντίνας αντιμετωπίζει πλέον πολύ σοβαρές επιπλοκές, «μεγάλη απώλεια μυϊκής μάζας, σοβαρή απίσχναση, παρατεταμένη ακινησία με κίνδυνο κατακλίσεων, προβλήματα όρασης (διπλωπίας), αιμορραγία ούλων, αρχόμενη περιφερική νευροπάθεια, έχουν παρουσιαστεί προβλήματα και από την λειτουργία της χολής σε βάρος του στομάχου» κ.α και ότι, κατόπιν συναίνεσης της, στον απεργό τοποθετήθηκε φυσιολογικός ορός για ενυδάτωση καθώς είναι αντιμέτωπος με κίνδυνο αφυδάτωσης.

«Θέλω να σημειώσω ότι η αντιμετώπιση του απεργού από το νοσοκομείο, διοίκηση, γιατρούς, διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό, γίνεται με σεβασμό και ευαισθησία», αναφέρει η κ. Κούρτοβικ προσθέτοντας ότι στην μεγάλη πλειοψηφία, σεβασμός επιδεικνύεται και από το προσωπικό φύλαξης.

Exit mobile version