Στο αστυνομοκρατούμενο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης εκατοντάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Κρήτη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο αστυνομοκρατούμενο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης εκατοντάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Κρήτη

SHARE THIS

Νωρίς το πρωί έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά περισσότεροι από 1.500 αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Κρήτη, προκειμένου να πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ανοιχτό μέτωπο με τους εργάτες,  τους εκπαιδευτικούς, τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τους παραγωγούς έχει η κυβέρνηση, που εφαρμόζει αντιλαϊκές πολιτικές.

Σήμερα, νωρίς το πρωί έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά περισσότεροι από 1.500 αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Κρήτη, προκειμένου να πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Μόλις έφθασαν έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης οι αγρότες και κτηνοτρόφοι το βρήκαν αποκλεισμένο από δυνάμεις των ΜΑΤ και κλούβες. Άρχισαν έτσι διαπραγματεύσεις για το πόσοι από αυτούς θα συμμετείχαν στην αντιπροσωπεία που θα κατέθετε τα αιτήματά τους στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Όπως δημοσιεύει το neakriti.gr, εκατοντάδες αγροτοκτηνοτρόφοι του Μυλοποτάμου, της Μεσαράς, των Αρχανών, του Κόφινα και των Αστερουσίων, όπως και από περιοχές του Λασιθίου, επιβιβάστηκαν το βράδυ της Πέμπτης 4 Νοεμβρίου στο πλοίο «Νήσος Ρόδος» από το λιμάνι του Ηρακλείου, για να βρίσκονται σήμερα Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου, το πρωί στον Πειραιά, όπου και θα συναντηθούν με τους Χανιώτες και τους υπόλοιπους από το Ρέθυμνο, για να κατευθυνθούν οργανωμένα και δυναμικά προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην πλατεία Βάθη.

Οι Κρητικοί παραγωγοί δηλώνουν αποφασισμένοι να διεκδικήσουν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, και προσωπικά τον υπουργό Σπήλιο Λιβανό, ακύρωση της ΚΥΑ για τα βοσκοτόπια, επιστροφή των κομμένων επιδοτήσεων στους λογαριασμούς των πραγματικών δικαιούχων, αλλά και λύσεις για τους δασικούς χάρτες και το δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής, που καταδικάζει τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της Κρήτης σε εγκατάλειψη της γης τους και της αιγοπροβατοτροφίας.

Οι Κρητικοί αγρότες και κτηνοτρόφοι, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που υπάρχει, θα πάνε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, και το μεσημέρι της Παρασκευής, 5 Νοεμβρίου, συνάδελφοί τους παραγωγοί μαύρης σταφίδας θα βρεθούν στην πλατεία Συντάγματος, όπου και θα διαδηλώσουν διεκδικώντας την απόσυρση των αποθεμάτων της κορινθιακής σταφίδας, που όπως τεκμηριώνουν έπεσε «θύμα» της καραντίνας και του κορονοϊού και πρέπει να μπει μπροστά το κράτος για να “φύγει”.

Ωστόσο, για τη μαύρη σταφίδα, προφανώς υπό την πίεση του σημερινού συλλαλητηρίου, ο Σπήλιος Λιβανός ανακοίνωσε πως αποφάσισε να προχωρήσει τις διαδικασίες για την απόσυρση του τεράστιου όγκου αποθεμάτων κορινθιακής σταφίδας.

Εξάλλου, κινητοποιήσεις αγροτών στο κέντρο της Αθήνας προγραμματίζονται και για αύριο Σάββατο. Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, θα καταφτάσουν αγρότες από διάφορες περιοχές (σεισμόπληκτες, πυρόπληκτες και πλημμυροπαθείς), που στηρίζονται και από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Exit mobile version