Στο δικαστήριο ο Δημήτρης Λιγνάδης – Στο εδώλιο κατηγορούμενος για 4 βιασμούς
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο δικαστήριο ο Δημήτρης Λιγνάδης – Στο εδώλιο κατηγορούμενος για 4 βιασμούς

SHARE THIS

Το ερώτημα είναι εάν τελικά θα αρχίσει η δίκη ή το δικαστήριο θα κάνει δεκτό το αίτημα που θα καταθέσει ο Αλέξης Κούγιας για ολιγοήμερη αναβολή επικαλούμενος φόρτο εργασίας.

Την πόρτα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου πέρασε πριν από λίγη ώρα ο Δημήτρης Λιγνάδης που κατηγορείται, για τέσσερις περιπτώσεις βιασμών, οι τρεις με ανήλικα αγόρια.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης μετήχθη νωρίς το πρωί από τις φυλακές για να παρασταθεί στη δίκη.

Ο συνήγορος του κατηγορούμενου, Αλέξης Κούγιας έχει δηλώσει δημόσια πως σκοπεύει να ζητήσει διακοπή ή και αναβολή της δίκης λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων που έχει. Το αίτημα, που εφόσον διατυπωθεί, παραμένει ζητούμενο αν θα ικανοποιηθεί από το δικαστήριο, προκάλεσε σφοδρή αντίδραση από την πλευρά των θυμάτων της υπόθεσης.

Ο εκ των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής Γιάννης Βλάχος ήδη σε δηλώσεις του έκανε λόγο για προσπάθεια από την πλευρά του ηθοποιού, να πλήξει οικονομικά κάποιους από τους καταγγέλλοντες, αναφερόμενος σε συγκεκριμένο εντολέα του, ο οποίος έχει ταξιδέψει ήδη στην Ελλάδα από την χώρα που κατοικεί.

«Θα ζητήσω, να διοριστεί από το δικαστήριο άλλος συνήγορος υπεράσπισης, γιατί επαγγελματικές υποχρεώσεις, μπορεί να επικαλεστεί και στο μέλλον ο συνάδελφος. Τι σημαίνει αυτό? Ότι κάθε φορά δεν θα γίνεται η δίκη?».

Ο Αλέξης Κούγιας υποστηρίζει ότι «είμαι ο μοναδικός δικηγόρος του κ. Λιγνάδη και άλλωστε ο κ. Λιγνάδης θέλει μόνο εμένα να τον υπερασπιστώ, δεν μπορεί να με αντικαταστήσει κανένας συνάδελφος, γιατί δεν το επιθυμεί και ο κ. Λιγνάδης. Η δίκη του δεν έχει προβλήματα, ούτε παραγραφών, ούτε συμπληρώσεως του 18μηνου γιατί έχει παραταθεί το 18μηνο πριν από λίγες μέρες και είναι μόλις 12 μήνες κρατούμενος και λιγότερο από 12 μήνες».

Το ερώτημα είναι εάν τελικά θα αρχίσει η δίκη ή το δικαστήριο θα κάνει δεκτό το αίτημα που θα καταθέσει ο Αλέξης Κούγιας για ολιγοήμερη αναβολή επικαλούμενος φόρτο εργασίας λόγω του ότι ανέλαβε δικηγόρος της οικογένειας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη που βρήκε φρικτό θάνατο από χούλιγκανς.

Πώς ο Λιγνάδης οδηγήθηκε στη φυλακή

Ο Δημήτρης Λγνάδης, μεταφέρθηκε χθες από τις φυλακές της Τρίπολης στον Κορυδαλλό για να είναι παρών στο δικαστήριο, έχει να αντιμετωπίσει, συνολικά, τέσσερις καταγγελίες για βιασμούς και πράξεις άγριας σεξουαλικής κακοποίησης, εκ των οποίων οι τρεις εξ΄ αυτών προέρχονται από ανηλίκους.

Η υπόθεση στις αρχές Φεβρουαρίου του 2021, όταν ένας 41χρονος σήμερα άνδρας, κατέθεσε την πρώτη μήνυση σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη, καταγγέλλοντάς τον για σεξουαλική κακοποίησή του σε ηλικία 15 ετών.

Παρ’ ότι τα αδικήματα τα οποία κατήγγειλε ο 41χρονος, ο οποίος μάλιστα είναι ένας από τους μάρτυρες στην αυριανή δίκη – είχαν υποπέσει σε παραγραφή, οι μάρτυρες που πρότεινε να εξεταστούν στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας, έδωσαν νέα τροπή στην υπόθεση.

Συγκεκριμένα, ο μηνυτής, είχε υποδείξει στις εισαγγελικές αρχές ως μάρτυρα ένα νεαρό άνδρα με καταγωγή από την Αίγυπτο, τον οποίο γνώρισε, όπως είχε αναφέρει, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο άνδρας αυτός του είχε πει ότι «και αυτός είχε σχέση με τον κατηγορούμενο» Δημήτρη Λιγνάδη. Ο νεαρός καταθέτοντας στην εισαγγελία υποστήριξε ότι, είχε βιασθεί από τον σκηνοθέτη στην Επίδαυρο, τον Αύγουστο του 2015, λίγο πριν συμπληρώσει τα 18 του χρόνια.

Την ίδια στιγμή, οι εισαγγελικές αρχές είχαν στα χέρια τους μια ακόμη μήνυση σε βάρος του ηθοποιού, από έναν 27 σήμερα άνδρα, ο οποίος ζει πλέον μόνιμα στη Σουηδία. Ο μηνυτής κατηγορούσε τον σκηνοθέτη επίσης για βιασμό, που έγινε το 2010, ενώ ο ίδιος ήταν ανήλικος, μαθητής ακόμη!

Κατόπιν αυτών, οι εισαγγελικές αρχές με τη σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας ανακρίτριας, εξέδωσαν στις 20 Φεβρουαρίου του 2021, ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο σκηνοθέτης συνελήφθη και οδηγήθηκε λίγες ώρες αργότερα με χειροπέδες, στην 19η τακτική ανακρίτρια. Η απολογία του ήταν μαραθώνια, αλλά δεν τον βοήθησε να γλυτώσει τη φυλακή, παρά την άρνηση των κατηγοριών εκ μέρους του.

Τα ξημερώματα της 26ης Φεβρουαρίου οδηγήθηκε στις φυλακές Τρίπολης, καθώς ανακρίτρια και εισαγγελέας, έκριναν ότι θα πρέπει να προφυλακιστεί.

Μεγαλειώδης πορεία για τη δίκη Λιγνάδη, ενάντια στη συγκάλυψη κυκλωμάτων βιαστών

Στη χθεσινή συγκέντρωση και πορεία ενάντια στη συγκάλυψη κυκλωμάτων βιαστών, παιδεραστίας και μαστροπείας, ανταποκρίθηκε ένας εξαιρετικά μεγάλος αριθμός ανθρώπων, για να διαδηλώσουν ενάντια στην πατριαρχία και τη βία.

Κάλεσμα είχαν απευθύνει, μεταξύ άλλων, οι συλλογικότητες Sabbat, Μαχητικές και Ελεύθερες, Συνέλευση 8 Μάρτη και Κιουρί-at. Η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 20:00 από τα Προπύλαια και έφτασε στο Εθνικό Θέατρο στην Αγίου Κωνσταντίνου.

«Αυτό είναι σωστό, κλωτσιές με δωδεκάποντα να βάλετε μυαλό», «Ακόμη κι αν φορέσω την φούστα μου καπέλο όταν λέω “όχι” σημαίνει πως δεν θέλω», «η πατριαρχία βιάζει και σκοτώνει», «στον δρόμο στην δουλειά ποτέ καμία μόνη», «έχετε λεφτά έχουμε φωνή όχι στην συγκάλυψη του κάθε βιαστή». «Πρώτα λέτε “σπάστε τη σιωπή”, μετά καλύπτετε τον κακοποιητή» είναι κάποια από τα συνθήματα που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της πορείας διαμαρτυρίας, αλλά και που κυριαρχούν σε πανό και πλακάτ των συγκεντρωμένων.

Exit mobile version