Στο Σύνταγμα η μεγάλη «πορεία αγώνα και διεκδίκησης» από την Πάτρα – «Τίποτα δεν μας χαρίζεται, όλα κατακτιούνται»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο Σύνταγμα η μεγάλη «πορεία αγώνα και διεκδίκησης» από την Πάτρα – «Τίποτα δεν μας χαρίζεται, όλα κατακτιούνται»

SHARE THIS

«Τίποτα δεν μας χαρίζεται, όλα κατακτιούνται, παλεύουμε μαζί για τη ζωή, τη δουλειά και τα δικαιώματά μας, για την ικανοποίηση όλων των αναγκών μας».

Με αγωνιστικά συνθήματα και χειροκροτήματα υποδέχτηκαν τα συνδικάτα και οι φορείς της Αττικής, στο Σύνταγμα, το Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη και τη μεγάλη πορεία αγώνα και διεκδίκησης που που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του δήμου Πατρέων και του εργατικού κέντρου της πόλης με απαίτηση την ικανοποίηση των αιτημάτων της πόλης και όλου του λαού.

Στο Σύνταγμα είναι συγκεντρωμένοι χιλιάδες εργαζόμενοι, εκπρόσωποι φορέων και νεολαίοι, ενώ από τους πολιτικούς αρχηγούς παραβρίσκεται ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στην κεφαλή της πορείας προς το Σύνταγμα βρισκόταν και παιάνιζε η Μπάντα του Δήμου ενώ, πριν ξεκινήσει η ομιλία του Δημάρχου Πατρέων, το Χορευτικό του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου πραγματοποίησε δρώμενο και τώρα ξεκίνησε η ομιλία του Δημάρχου Κώστα Πελετίδη.

Η πορεία ξεκίνησε νωρίς το πρωί από την Ακτή Δυμαίων, όπου εκατοντάδες πολίτες επιβιβάστηκαν στα πούλμαν που τους μετέφεραν στην Αθήνα.

Κεντρικό σύνθημα της κινητοποίησης, σύμφωνα με τον δήμο, είναι «τίποτα δεν μας χαρίζεται, όλα κατακτούνται, παλεύουμε μαζί για τη ζωή, τη δουλειά και τα δικαιώματά μας, για την ικανοποίηση όλων των αναγκών μας».

«Τα λαϊκά στρώματα στενάζουν»

Ο Κώστας Πελετίδης τόνισε στην ομιλία του στο Σύνταγμα: «Ξέρουμε, ότι αν δεν παλέψουμε για τη ζωή, τη δουλειά και τα δικαιώματά μας, δεν έχουμε μέλλον εμείς και τα παιδιά μας. Ξέρουμε, ότι οι κυρίαρχοι του πλούτου, που ζουν από την εργασία του λαού, δεν θέλουν να «κουνιέται φύλλο» και αυτό φροντίζουν να το υλοποιούν τα στηρίγματά τους, οι πολιτικές δυνάμεις που υπηρετούν…

Δεν μπορούμε να συνηθίσουμε τους χιλιάδες νεκρούς από την πανδημία. Η ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας είναι μονόδρομος. Σήμερα, χάρη στις επιστημονικές, τεχνολογικές και παραγωγικές δυνατότητες, μπορεί να αντιμετωπιστεί η πανδημία και πλήθος άλλων ασθενειών. Χρειάζεται κατάργηση της εμπορευματοποίησης της υγείας, να υπάρχει πρόσβαση, παροχή υπηρεσιών δωρεάν σ’ όλο το λαό.

Τα λαϊκά στρώματα στενάζουν από την ακρίβεια και τον εφιάλτη των λογαριασμών στην ενέργεια. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε το 2022 να υπάρχουν νοικοκυριά που ζουν χωρίς ρεύμα. Δεν ανεχόμαστε να έχει η πόλη μας 33.000 ανέργους, να υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να εργαστούν, να προσφέρουν, να δημιουργήσουν κι ένα πανάθλιο σύστημα να τους εμποδίζει απ’ το να ‘χουν δουλειά, δουλειά με δικαιώματα».

Exit mobile version