Στον δρόμο οι υγειονομικοί για την υπεράσπιση της Υγείας του λαού
EUROKINISSI ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στον δρόμο οι υγειονομικοί για την υπεράσπιση της Υγείας του λαού

SHARE THIS

Αν ο ασθενής δεν έχει χρήματα για να απευθυνθεί στον ιδιωτικό τομέα άμεσα, θα εξυπηρετείται όποτε καταστεί αυτό εφικτό στον "δημόσιο".

Κι ενώ εντός της Βουλής ψηφίζεται σήμερα το νομοσχέδιο για την Δευτεροβάθμια Περίθαλψη που αποδιαρθρώνει πλήρως τον δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ σε βάρος των ευάλωτων πολιτών, έξω από την Βουλή γιατροί, νοσηλευτές και πολίτες διαμαρτύρονται για την ιδιωτικοποίηση της Υγείας.

Κόντρα στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις που θυσιάζει την υγεία του λαού στο βωμό του ιδιωτικού κέρδους, προς όφελος των ισχυρών κλινικαρχών, οι υγειονομικοί ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου καθώς όλοι οι ιατρικοί φορείς, οι γιατροί και οι εργαζόμενοι του ΕΣΥ το έχουν καταδικάσει.

Με το Νομοσχέδιο Γκάγκα, δίνεται η δυνατότητα στους γιατρούς των νοσοκομείων να εργάζονται επισήμως πια και στον ιδιωτικό τομέα, καταργώντας στην πράξη τον δωρεάν χαρακτήρα του ΕΣΥ που ήταν το καταφύγιο των αδύναμων.

Τώρα οι ασθενείς, αν θέλουν να γλιτώσουν τις τεράστιες καθυστερήσεις που μπορούν αν αποβούν μοιραίες για την ζωή τους, θα οδηγούνται στον ιδιωτικό τομέα και θα καλούνται να πληρώνουν από την τσέπη τους αν θέλουν να εξυπηρετηθούν άμεσα.

Ο πολίτης θα καταλήγει το απόγευμα στο ιδιωτικό ιατρείο έναντι αμοιβής, ενώ ιδιωτικές πληρωμές θα υπάρχουν και στα απογευματινά χειρουργεία τα οποία έχουν ήδη θεσμοθετηθεί και θα πραγματοποιούνται επίσης με χρήματα από τις τσέπες των ασθενών που θέλουν να κάνουν άμεσα χειρουργείο και να μην περιμένουν για το πρωινό ωράριο.

Κοινώς, αν ο ασθενής δεν έχει χρήματα για να απευθυνθεί στον ιδιωτικό τομέα άμεσα, θα εξυπηρετείται όποτε καταστεί αυτό εφικτό στον “δημόσιο”.

Exit mobile version