Στους δρόμους οι νοσοκομειακοί γιατροί για να υπερασπιστούν την Δημόσια & δωρεάν Υγεία
EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στους δρόμους οι νοσοκομειακοί γιατροί για να υπερασπιστούν την Δημόσια & δωρεάν Υγεία

SHARE THIS

Το νομοσχέδιο Γκάγκα «σαρώνει ό,τι έχει απομείνει από το δικαίωμα του λαού μας στη δωρεάν υγεία» τονίζει η ΟΕΝΓΕ.

Κλιμακώνουν τον αγώνα τους ενάντια στο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης που ξεθεμελιώνει τον δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ, οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Ξεκινώντας από σήμερα, οι νοσοκομειακοί γιατροί αντιδρούν στο εκβιαστικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης κι απαντούν με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, αλλά και συγκεντρώσεις στη Βουλή.

Για σήμερα Δευτέρα 28/11 έχουν προαναγγείλει 24ωρη παναττική απεργία και συγκέντρωση στις 12:30 μ.μ στη Βουλή.

Η ΕΙΝΑΠ απέρριψε ομόφωνα στο σύνολο του το νομοσχέδιο καθώς όπως αναφέρει ανοίγει επικίνδυνες κερκόπορτες στην κατεύθυνση της υποβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, της παραπέρα ενίσχυσης της εμπορευματοποίησης της δημόσιας υγείας και της γιγάντωσης του ιδιωτικού τομέα υγείας.

Το νομοσχέδιο Γκάγκα που κατατέθηκε στη Βουλή «σαρώνει ό,τι έχει απομείνει από το δικαίωμα του λαού μας στη δωρεάν υγεία», όπως επισημαίνει η ΟΕΝΓΕ.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ, οι νοσοκομειακοί γιατροί εξηγούν ότι με το νομοσχέδιο «εκβιάζονται οι ασθενείς να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν από το κατακρεουργημένο εισόδημά τους για την υγεία τους. Διαφορετικά θα καταδικάζονται σε πολύμηνες, πολύχρονες αναμονές για μία εξέταση, ένα χειρουργείο, με κίνδυνο την υγεία και τη ζωή τους. Και αυτό έχουν το θράσος να το παρουσιάζουν σαν ελευθερία επιλογών.

Έφτασαν στο σημείο να ισχυρίζονται ότι δίνουν την επιλογή σε όσους «το επιθυμούν» και «δεν τσιγκουνεύονται να πληρώσουν για την υγεία τους» να το κάνουν. Αυτό είπε στη συνάντηση με την ΟΕΝΓΕ ο εισηγητής του νομοσχεδίου από την πλευρά τους κυβερνώντος κόμματος. Εκβιάζονται οι γιατροί του δημόσιου συστήματος υγείας, αν και εφόσον «θέλουν» να ενισχύσουν το εισόδημά τους, να βγουν στην πιάτσα της αγοράς και να χρησιμοποιούν σαν δεξαμενή πελατείας τα δημόσια νοσοκομεία».

Πολύμορφες απεργιακές αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα:

  • Δευτέρα 28/11 μέρα ακρόασης των φορέων στη Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής: 24ωρη παναττική απεργία και συγκέντρωση στις 12:30μ.μ στη Βουλή. Στην περιφέρεια, απεργιακές κινητοποιήσεις σύμφωνα με τις αποφάσεις των Ενώσεων.
  • Τρίτη 29/11: 24ωρη παναττική απεργία και συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας.
  • Πέμπτη 1/12 μέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής: 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΟΕΝΓΕ. Στην Αθήνα συγκέντρωση στη 1:00μ.μ στη Βουλή.
Exit mobile version