Στους πολίτες απειλές απειλές στην εκκλησία παρακάλια…
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στους πολίτες απειλές απειλές στην εκκλησία παρακάλια…

SHARE THIS

Όπως λοιπόν αφίνεται από τις δηλώσεις, αλλά και τα αποτελέσματα για την κυβέρνηση κάποιοι φταίνε περισσότερο... Αυτοί δεν είναι άλλοι από τους πολίτες.

Στη συνάντηση κυβερνητικού κλιμακίου αποτελούμενου από τον Βασίλη Κικίλια και τον Σωτήρη Τσιόδρα με την Ιερά Σύνοδο, για ακόμη μια φορά αισθανθήκαμε πως ζούμε σε κράτος βαθιάς οπισθοδρόμησης, καθώς αναδείχθηκε ξανά η “ειδική αντιμετώπιση” της εκκλησίας από την κυβέρνηση.

Στο τελευταίο διάγγελμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης απεύθυνε στους πολίτες αυστηρή προειδοποίηση λέγοντας πως «όσοι δεν εμβολιάζονται, δεν θα οδηγήσουν τον τόπο σε καθολικές απαγορεύσεις». Ενλω τα «τζαμπατζήδες» και «ψεκασμένοι» έδιναν και έπαιρναν στις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού, η συνάντηση κυβερνητικών με την εκκλησία, που τόσο καιρό δεν έχει καταδικάσει ποτέ τις αντιεμβολιαστικές κορώνες ιερέων της είχε μόνο… παρακάλια.

Εξάλλου με την απόφασή της, η Ιερά Σύνοδος δεσμεύεται «να συστήσει για μία ακόμη φορά την ελεύθερη επιλογή του εμβολιασμού ως την αποκλειστική και επιστημονικά ελεγμένη λύση αναχαίτισης της εξάπλωσης του ιού». Ωστόσο,δεν έχει την υποχρέωση να καλέσει τους πιστούς να εμβολιαστούν άμεσα, ούτε να απαιτήσει από τους ιερείς να είναι εμβολιασμένοι. Μάλιστα, ζητά να γίνει πιο συχνή η συμμετοχή των πιστών στις θρησκευτικές εκδηλώσεις.

«Ζητήσαμε με κάθε σεβασμό, οι άγιοι πατέρες, για μία ακόμη φορά, να στηρίξουν και να βοηθήσουν στο πνεύμα του Χριστού», δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο ο Βασίλης Κικίλια, ενώ ο Ιερώνυμος τόνισε: «Είμαστε μαζί σ’ αυτή την προσπάθεια. Η Εκκλησία θα συμμετάσχει σε αυτήν την προσπάθεια με μόνο κίνητρο την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων που μας έχει φέρει η πανδημία. Ο κ. Τσιόδρας μας ενημέρωσε σε θέματα που αφορούν την αρμοδιότητά του και απάντησε σε μια σειρά ερωτήσεων των ιεραρχών».

Ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε πως «ήταν πάρα πολύ χρήσιμο, αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή της μεγάλης διασποράς του ιού στην κοινωνία μας, να συζητηθεί ο υποστηρικτικός ρόλος από την Ιεραρχία στο πλήρωμα της Εκκλησίας και φυσικά εμείς παραμένουμε συνοδοιπόροι με την Εκκλησία στην αναζήτηση της αλήθειας».

Όπως λοιπόν αφίνεται από τις δηλώσεις, αλλά και τα αποτελέσματα για την κυβέρνηση κάποιοι φταίνε περισσότερο… Αυτοί δεν είναι άλλοι από τους πολίτες.

Exit mobile version