Σχολεία: Δεν απέδωσε το μέτρο του ανοίγματος των παραθύρων – Κλείνουν όλα για δύο εβδομάδες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχολεία: Δεν απέδωσε το μέτρο του ανοίγματος των παραθύρων – Κλείνουν όλα για δύο εβδομάδες

SHARE THIS

Τελικά δεν απέδωσε το ευφυές μέτρο του ανοίγματος των παραθύρων σε συνωστισμένες αίθουσες, κι έτσι κλείνουν όλα για δύο εβδομάδες

Επιβεβαιώθηκαν τελικά όσοι υποστήριζαν ότι για να είναι πράγματι ασφαλές το άνοιγμα των σχολείων θα πρέπει να ληφθούν περαιτέρω μέτρα κι όχι απλώς άνοιγμα των παραθύρων.

Αυτό μαρτυρά και η σημερινή ανακοίνωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά ότι κλείνουν όλα τα σχολεία σε ολόκληρη την Ελλάδα, από τις 16 έως τις 29 Μαρτίου, έπειτα από εισήγηση των λοιμωξιολόγων.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας διευκρίνισε πως έγινε δεκτή η τελική εισήγηση της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι πρότειναν να κλείσουν όλες οι σχολικές μονάδες στις «κόκκινες» περιοχές.

Οι μαθητές λοιπόν όλης της Ελλάδας επιστρέφουν στην τηλεκπαίδευση για δύο εβδομάδες. Παρόλα αυτά, εξαιρούνται τα σχολεία ειδικής αγωγής, τα οποία θα παραμείνουν ανοιχτά.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, στόχος είναι να μειωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, η μεταδοτικότητα του ιού στη κοινότητα, καθώς στόχος είναι να ανοίξει το επόμενο χρονικό διάστημα το λιανεμπόριο, που αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της οικονομίας.

Προτεραιότητα σε Λύκεια και Γυμνάσια

Υπενθυμίζεται, ότι η Νίκη Κεραμέως μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star την Πέμπτη (11/3) και αναφέρθηκε στο άνοιγμα των σχολείων και στις προτάσεις που υπάρχουν στο τραπέζι.

Η υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δίνει προτεραιότητα σε Λύκεια και Γυμνάσια, σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων.

Επιπλέον, δήλωσε ότι «προτεραιότητα είναι να ανοίξουν όλα τα σχολεία, υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα για παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου».

 

Exit mobile version