Σχολεία: Πάνω από 15.000 κρούσματα σε μαθητές κι εκπαιδευτικούς με το «καλημέρα»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχολεία: Πάνω από 15.000 κρούσματα σε μαθητές κι εκπαιδευτικούς με το «καλημέρα»

SHARE THIS

Παρά τις δραματικές επισημάνσεις των επιστημόνων, η κυβέρνηση αποφάσισε το άνοιγμα των σχολείων χωρίς ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Με περισσότερα από 15.000 κρούσματα κορονοϊού σε μαθητές και καθηγητές, -σύμφωνα με τα χθεσινά και τα πρωινά στοιχεία- ανοίγουν σήμερα τα σχολεία της χώρας, παρά τις δραματικές επισημάνσεις των επιστημόνων.

Όπως έκανε γνωστό χθες το Υπουργείο Παιδείας, από τα 1,6 εκατομμύρια self test που έγιναν από μαθητές και εκπαιδευτικούς, μέχρι το βράδυ της Κυριακής είχαν επιβεβαιωθεί 14.000 εν δυνάμει κρούσματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, σήμερα το πρωί είχαν εντοπιστεί συγκεκριμένα 15.547 κρούσματα.

250.000 μαθητές δεν βρήκαν self test

Η ταλαιπωρία γονιών και μαθητών δεν έχει τέλος καθώς πέραν της αγωνίας τους για το σφοδρό αυτό νέο κύμα της πανδημίας, περίπου 250.000 μαθητές, δεν βρήκαν self test και αναμένεται να το κάνουν έξω από το σχολείο τους πριν μπουν, ανάλογα με το αποτέλεσμα, στην τάξη.

Στάση εργασίας από την ΟΛΜΕ

Παράλληλα, η ΟΛΜΕ έχει προγραμματίσει στάση εργασίας από τις 12.00 -14.00 και συγκέντρωση στις 13:30 έξω από το υπουργείο Παιδείας, κατηγορώντας την Υπουργό Παιδείας για επιτελικό μπάχαλο, αναλγησία και ανικανότητα.

Σύμφωνα με την ΟΛΜΕ, η Νίκη Κεραμέως αδιαφόρησε για τις εκκλήσεις πολλών ειδικών επιστημόνων που ζητούσαν να μην ανοίξουν τα σχολεία και απαξίωσε πλήρως όλες τις προτάσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων, διατηρώντας το αντιεπιστημονικό πρωτόκολλο του 50%+1.

Ακόμα, όμως, και το ανεπαρκέστατο μέτρο των self test, όπως επισημαίνει η ΟΛΜΕ, δεν είναι ικανοί να υλοποιήσουν.

«Χιλιάδες γονείς και εκπαιδευτικοί στήθηκαν στις ουρές των φαρμακείων για ώρες για να διαπιστώσουν ότι δεν υπήρχαν αρκετά διαθέσιμα τεστ, με αποτέλεσμα να μην τα προμηθευτούν. Το ΥΠΑΙΘ δεν κατάφερε ούτε να εξασφαλίσει τα απαραίτητα self test για την εκπαιδευτική κοινότητα. Και αντί να κινηθούν άμεσα για να διορθωθεί αυτό ή να ανακαλέσουν τις αποφάσεις τους αφού δεν μπορούν να τις υλοποιήσουν, βρήκαν πάλι την γνωστή λύση: «να το πάρουν στις πλάτες τους οι εκπαιδευτικοί»!», τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ.

ΟΙΕΛΕ: Προχειρότητα τα self test

Για σύγχυση και αγωνία στον χώρο της εκπαίδευσης κάνει λόγο η Ομοσπονδία των εκπαιδευτικών σε ιδιωτικά σχολεία τόσο για τα ελλιπή μέτρα υγειονομικής προστασίας, αλλά και λόγω της σοβαρής έλλειψης δωρεάν self tests για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Σύμφωνα με την ΟΙΕΛΕ, η οδηγία στους γονείς να πάνε στα σχολεία για self test, κρύβει απόλυτη προχειρότητα, ενώ είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει παράλυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, συνωστισμό και χάος.

Exit mobile version