Τα 428 έφτασαν τα πυρόπληκτα ζώα που φιλοξενούνται στο Γαλάτσι
DOGS' VOICE
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα 428 έφτασαν τα πυρόπληκτα ζώα που φιλοξενούνται στο Γαλάτσι

SHARE THIS

λα τα ζώα που είχαν θέματα υγείας, σοβαρά τραύματα, εγκαύματα ή αναπνευστικά προβλήματα βρίσκονται ασφαλή σε κτηνιατρεία και κλινικές σε όλη την Αττική

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση στον σταθμό του Γαλατσίου έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής 428 ζώα προερχόμενα από πυρόπληκτες περιοχές. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της οργάνωσης Dog’s Voice που έχει αναλάβει την λειτουργία του κέντρου, όλα τα ζώα που είχαν θέματα υγείας, σοβαρά τραύματα, εγκαύματα ή αναπνευστικά προβλήματα βρίσκονται ασφαλή σε κτηνιατρεία και κλινικές σε όλη την Αττική. Όλες επίσης οι γάτες που καταγράφηκαν μεταφέρθηκαν σε φιλοξενίες ή κτηνιατρεία. Τα ζώα του σταθμού είναι σε σκιά, με cooling mats ασφαλή. Στόχος της οργάνωσης είναι μέχρι την Κυριακή που αναμένεται η κορύφωση του καύσωνα να έχουν μεταφερθεί τα περισσότερα ζώα σε φιλοξενίες.

Όσα ζώα παραμένουν στον σταθμό είναι είτε ανθρώπων που οι υπεύθυνοι του κέντρου αναμένουν να έρθουν να τα πάρουν, είτε επιβεβαιωμένα αδέσποτα, είτε ζώα που έχουν προκύψει από εκκενώσεις χωρών συλλεκτών.

Από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του Κέντρου Πυρόπληκτων Ζώων αρωγοί της προσπάθειας έχουν σταθεί οι εξαιρετικοί γιατροί της  Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδος (Ε.Δ.Κ.Ε.). Σε περιπτώσεις, όμως, ζώων που χρειάζονται νοσηλείες οι άνθρωποι της Dog’s Voice παρακαλo;yn τους κτηνιάτρους που θέλουν να προσφέρουν διαθέσιμες θέσεις σε ζώα που τυχόν προσκομιστούν αύριο να επικοινωνήσουν μαζί toyw στο info@dogsvoice.gr για να δηλώσουν διαθεσιμότητα.

Αυτή τη στιγμή το Κέντρο των Πυρόπληκτων Ζώων στο Γαλάτσι είναι καλυμμένο από τροφή και και από crates και οι υπεύθυνοι ευχαριστούν όλο τον κόσμο που έφερε πράγματα αλλά τον παρακαλούν θερμά να σταματήσει να φέρνει υλικά για τα οποία δεν υπάρχει ανάγκη.

Ο σταθμός στο πρώην λατομείο ΛΑΤΟ στο Γαλάτσι λειτουργεί 24 ώρες και θα παραμείνει ανοικτός για να εξυπηρετήσει ανάγκες καταγραφής των πυρόπληκτων ζώων και μετέπειτα κτηνιατρικής φροντίδας σε όσα χρειαστούν.

Exit mobile version