Τα διεθνή ΜΜΕ για τον πύρινο εφιάλτη της Ελλάδας: «Η Ελλάδα στις φλόγες – Ανεξέλεγκτες μεγάλες πυρκαγιές»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα διεθνή ΜΜΕ για τον πύρινο εφιάλτη της Ελλάδας: «Η Ελλάδα στις φλόγες – Ανεξέλεγκτες μεγάλες πυρκαγιές»

SHARE THIS

Με εκτενή ρεπορτάζ, τα διεθνή ΜΜΕ καλύπτουν τις μεγάλες πυρκαγιές στις οποίες η χώρα μας φαίνεται πια να έχει παραδοθεί...    

Τον πύρινο εφιάλτη στην Ελλάδα καλύπτουν με εκτενή ρεπορτάζ τους Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης με ανταποκρίσεις και τηλεγραφήματα. Οι εικόνες από την πύρινη λαίλαπα στην Ελλάδα, που σαρώνει τα πάντα στο διάβα της, κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Reuters: Πυρκαγιές αναζωπυρώθηκαν κοντά στην Αθήνα καθώς η ζέστη δυναμώνει τις φλόγες

Το Reuters αναφέρεται στον πύρινο εφιάλτη που βιώνει η χώρα μας εν μέσω του χειρότερου καύσωνα εδώ και 30 χρόνια ενώ παράλληλα μεταδίδει ότι κάηκαν σπίτια και υπήρξαν πολλές εκκενώσεις οικισμών. «Κόκκινες φλόγες φώτιζαν τη νύχτα στα περίχωρα της ελληνικής πρωτεύουσας, κάτοικοι εγκατέλειπαν προάστια, αιτούντες άσυλο εκκενώθηκαν κι οι Αρχές προειδοποίησαν για νέες πυρκαγιές την Παρασκευή καθώς οι θερμοκρασίες κυμαίνονταν γύρω στους 40 βαθμούς Κελσίου και αναμένονταν ισχυροί άνεμοι».

 

Το ΒΒC που με απευθείας συνδέσεις καλύπτει το θέμα, μεταδίδει πως δασικές πυρκαγιές στην Ελλάδα απειλούν μεγάλα τμήματα της Ελλάδας, ενώ 150 πυρκαγιές οδηγούν σε εκκένωση δεκάδων οικισμών και χωριών.

INDEPENDENT: Η Αθήνα αντιμέτωπη με τις φλόγες με καύσωνα και θερμοκρασίες 40 βαθμών

CBS: Πυρκαγιές μαίνονται κοντά στην Αθήνα υποχρεώνοντας σε εκκενώσεις στη νότια Ελλάδα

«Πυρκαγιές αναζωπυρώθηκαν έξω απ’ την Αθήνα και ανάγκασαν τις Αρχές να προχωρήσουν σε εκκενώσεις στη νότια Ελλάδα καθώς επιδεινώθηκαν οι καιρικές συνθήκες και οι πυροσβέστες σε μια 24ωρη μάχη σταμάτησαν τις φλόγες λίγο έξω απ’ τη γενέτειρα των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων», μεταδίδει το CBS.

Στο CNN αναφέρεται ότι αναζωπυρώθηκε η φωτιά στην Αθήνα και αναγκάζει τις αρχές να απομακρύνουν κατοίκους. Ο καπνός είναι τόσο πυκνός που σκοτείνιασε τον ορίζοντα, λέει χαρακτηριστικά.

Η The Sun έχει τίτλο «Η Ελλάδα τυλίγεται στις φλόγες καθώς πυρκαγιές αφανίζουν τμήματα της χώρας», ενώ και το βραδινό δελτίο της Γερμανικής κρατικής τηλεόρασης αναφέρεται στις πυρκαγιές στην Πελοπόννησο που απειλείται το ολυμπιακό λίκνο, στην Εύβοια και την Αττική.

France24: Κρίσιμη κατάσταση

Το δίκτυο France24 μιλάει για κρίσιμη κατάσταση καθώς οι φωτιές μαίνονται στην Ελλάδα ενώ η Deutsche Welle κάνει μια πιο μακρόπνοη εκτίμηση της κατάστασης αναφέροντας πως μια κλιματική αλλαγή εξελίσσεται στην Ελλάδα, η χώρα δοκιμάζεται εδώ και ημέρες με τις φλόγες μια μάχη που μπορεί να επαναλαμβάνεται στο μέλλον αν δεν ληφθούν μέτρα.

Der Tagesspiegel: Ανεξέλεγκτες μεγάλες πυρκαγιές σε Ελλάδα και Τουρκία

 

Exit mobile version