Τα ρατσιστικά like του Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου που θέλει τουρισμό
ΦΕΜΙΝΙΣΜΟΣ

Τα ρατσιστικά like του Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου που θέλει τουρισμό

SHARE THIS
Την ώρα που οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο συμμετέχουν στις αντιρατσιστικές διαδηλώσεις για την αστυνομική δολοφονία του Τζορτζ  Φλόιντ ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κώστας Μουτζούρης υποστηρίζει μέσω facebook για ακόμη μια φορά, το ρατσιστικό μίσος.Πιο αναλυτικά, σε ανάρτησή του για τον τουρισμό της Λέσβου, ο κ. Μουτζούρης συνεχίζει να χαϊδεύει τα αφτιά των υποστηρικτών του, οι οποίοι καταφέρονται με απαράδεκτο τρόπο απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες του νησιού, υπονοώντας ότι είναι… ζώα!

Σε αυτόν τον ρατσιστικό οχετό, ο κ. Μουτζούρης έκανε like, καθώς όπως φαίνεται ευθυγραμμίζεται πλήρως με αυτόν, γι’ αυτό άλλωστε και συχνά πυκνά αναρτά διάφορες δημοσιεύσεις, στις οποίες κάνει λόγο σε λαθραίες» αφίξεις, λαθραίους ανθρώπους κλπ.

Ο κ. Μουτζούρης όχι μόνο δεν διαγράφει ή απαιτεί από τον σχολιαστή να διαγράψει την προσβλητική φωτογραφία, αντιθέτως τον επικροτεί κάνοντας like στη φωτογραφία που συνοδεύεται και από το σχόλιο «τώρα θα μας έρθουν και τέτοια», κάνοντας σαφή πια τον παραλληλισμό.

Από πότε όμως η μάχη για την ανάκαμψη του τουρισμού, συνδυάζεται με τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία; Είναι κάποια νέα στρατηγική για τη τουριστική καμπάνια του νησιού;

Ειδικά σήμερα, με τον κοινωνικό αναβρασμό που επικρατεί απέναντι στο ρατσιστικό μίσος, πολλοί (τουρίστες και μη) θα ήθελαν να μάθουν ποιοι είναι οι πίθηκοι για τον κ. Μουτζούρη…

 

Exit mobile version