Τα σχολεία ανοίγουν για να… ξανακλείσουν λόγω της έξαρσης κρουσμάτων!
ΦΕΜΙΝΙΣΜΟΣ

Τα σχολεία ανοίγουν για να… ξανακλείσουν λόγω της έξαρσης κρουσμάτων!

SHARE THIS

Τα κρούσματα κορονοϊού στα νηπιαγωγεία, δημοτικά και ειδικά σχολεία, αυξάνονται ραγδαία λίγες μέρες μετά το άνοιγμά τους στις 11 Ιανουαρίου, αποδεικνύοντας την επικινδυνότητα της επαναλειτουργίας τους χωρίς κανένα απολύτως σχέδιο ή μέτρο από το Υπουργείο Παιδείας.

Το υπουργείο Παιδείας δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του τη λίστα με τα τμήματα των Δημοτικών Σχολείων που κλείνουν λόγω κρουσμάτων κορονοϊού, αφού παρά τους επίμονους ισχυρισμούς της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως ότι τα σχολεία είναι ασφαλή, η σκληρή πραγματικότητα δείχνει την ανετοιμότητά της.

Το υπουργείο Παιδείας αναγκάστηκε να κλείσει ξανά τμήματα σε 16 σχολικές μονάδες (1ο Δημοτικό Αστακού, 22ο Δημοτικό Λάρισας, 5ο Δημοτικό Ναυπλίου, 1ο Δημοτικό Ακράτας, 9ο Δημοτικό Ιλίου, 2ο Δημοτικό πόλεως Καλύμνου, 3ο Δημοτικό Άργους Ορεστικού, Δημοτικό Αγίας Παρασκευής Κοζάνης, Ενιαίο ειδικό επαγγελματικό γυμνάσιο-λύκειο Ελευσίνας, 13ο Νηπιαγωγείο Πετρούπολης, 7ο Δημοτικό Νάουσας, 3ο Δημοτικό Ευκαρπίας, 2ο Δημοτικό Σοφάδων, 2ο Δημοτικό Γαλατσίου, Ιδιωτικό Δημοτικό-Εκπαιδευτήρια Μπακογιάννη στη Λάρισα, 4ο Δημοτικό Παιανίας) μέσα σε τρείς μέρες, στις οποίες εντοπίστηκαν κρούσματα Covid-19.

«Είμαστε πλάι στους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τους γονείς για να διασφαλίσουμε την υγεία και την εκπαίδευση» δήλωσε η υπουργός Παιδείας την πρώτη μέρα που επέστρεψαν οι μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στα θρανία τους. Βέβαια, η διασφάλιση της υγείας και το κατά πόσο αυτή επιτυγχάνεται στα σχολεία είναι μεγάλη κουβέντα.

Το κλείσιμο τμημάτων σε 16 σχολικές μονάδες μέσα σε τρεις μέρες είναι αρκετό από μόνο του ως γεγονός για να καταδείξει την αποτυχία των κυβερνητικών αποφάσεων και μέτρων.

*Με πληροφορίες από “Το Ποντίκι”

Exit mobile version