Τα social media και η οργή των πολιτών ανάγκασαν την ΕΛΑΣ σε προσχηματική ΕΔΕ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα social media και η οργή των πολιτών ανάγκασαν την ΕΛΑΣ σε προσχηματική ΕΔΕ

SHARE THIS

Μετά τα βίντεο και τις αντιδράσεις του κόσμου για όσα έγιναν στη Νέα Σμύρνη η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία αναμένεται να διαταχθεί ΕΔΕ

Μετά τα βίντεο και τις αντιδράσεις του κόσμου για τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία αναμένεται να διαταχθεί Διοικητική Έρευνα για τις σκηνές βίας που είδαν το φως της δημοσιότητας, κατά τους ελέγχους αστυνομικών στην περιοχή, για τα μέτρα κατά του κορονοϊού.

Αφού πρώτα διέλυσαν με χημικά και κρότου λάμψης την αυθόρμητη διαδήλωση των πολιτών και διέρρευσαν ότι υποτίθεται είχαν δεχθεί επίθεση από 30 άτομα, τώρα διατάσσουν ΕΔΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Την 14.50 ώρα σήμερα (7-3-2021)  Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. μετέβη στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης, προκειμένου να διενεργήσει ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού. Σημειώνεται ότι για την ανωτέρω Πλατεία υπάρχει πλήθος καταγγελιών για παραβίαση των μέτρων κατά του κορονοϊού. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων η ομάδα των αστυνομικών δέχθηκε απρόκλητα επίθεση από ομάδα (30) περίπου ατόμων με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών.

Στη συνέχεια οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο προσήγαγαν (11) άτομα από την ομάδα που επιτέθηκε στους αστυνομικούς. Σχετική δικογραφία σχηματίζεται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής. Σχετικά με βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε διάφορες ιστοσελίδες και εμφανίζουν αστυνομικούς να συμπλέκονται με πολίτες έχει διαταχθεί Διοικητική Έρευνα».

Exit mobile version