«Ταραχή» στην Εστία: Πρωτοσέλιδο ο Λεξ – «Αποδοκιμάζουν την Δημοκρατία»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Ταραχή» στην Εστία: Πρωτοσέλιδο ο Λεξ – «Αποδοκιμάζουν την Δημοκρατία»

SHARE THIS

«Ταπεινωμένοι και πεινασμένοι αποδοκιμάζουν την δημοκρατία», είναι ο τίτλος του κεντρικού άρθρου στην συντηρητική εφημερίδα.

Η εφημερίδα Εστία, που έκανε πρωτοσέλιδο τον Θεσσαλονικιό καλλιτέχνη, θορυβημένη για το που βαδίζει η σημερινή νεολαία μας.

Οι εικόνες από τα πλήθη στη συναυλία του Λεξ δεν ήταν εφικτό πια να περάσουν κάτω από τα ραντάρ και συντηρητικών Μέσων, όπως η εφημερίδα Εστία, που έκανε πρωτοσέλιδο τον Θεσσαλονικιό καλλιτέχνη, επιχειρώντας μάλιστα και μια κοινωνικοπολιτική ανάλυση με αναφορές και συγκρίσεις στον κόσμο που πήγε στην κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη με τον κόσμο που πήγε στη κηδεία του Mad Clip.

«Ταπεινωμένοι και πεινασμένοι αποδοκιμάζουν την δημοκρατία», είναι ο τίτλος του κεντρικού άρθρου, ενώ στην περιγραφή μπορεί να διαβάσει κανείς τα εξής:

«Με το συμβολικό όνομα Λεξ ένας ερμηνευτής της χιπ χοπ κινητοποιεί τα πλήθη», ενώ ο υπότιτλος λέει: «Πως ένας ράπερ με στίχους για τις αφραγκίες κατάφερε να συγκεντρώσει 20.000 νέους στη Νέα Σμύρνη όταν ένα πολιτικό κόμα δεν μπορεί να συγκεντρώσει με το ζόρι 2.000 οπαδούς του. Τι μας διαφεύγει».

«Τα σημάδια είναι πολλά. Η νεολαία καλώς ή κακώς βρίσκεται σε προεπαναστατική περίοδο» αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Η συναυλία αυτή απ’ ότι φαίνεται προκάλεσε ταραχή, που φτάνει στην υπερβολή. Πάντως, για να αντιδρούν όλοι, μάλλον κάτι καλό συνέβη.

Exit mobile version