Τατουάζ αφιερωμένο στον Μπελογιάννη και τον Γλέζο!
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τατουάζ αφιερωμένο στον Μπελογιάννη και τον Γλέζο!

SHARE THIS

Οι δυο σπουδαίες προσωπικότητες της αριστεράς έφυγαν από την ζωή 30 Μαρτίου, σαν περίεργο παιχνίδι της μοίρας

Ένας φίλος της ROSΑ, τίμησε τους ήρωες της Εθνικής Αντίστασης, Μανώλη Γλέζο και Νίκο Μπελογιάννη, κάνοντας ένα εντυπωσιακό τατουάζ με τα πρόσωπά τους.

Οι δυο σπουδαίες προσωπικότητες της αριστεράς έφυγαν από την ζωή 30 Μαρτίου, σαν περίεργο παιχνίδι της μοίρας. Ο Νίκος Μπελογιάννης εκτελέστηκε το 1952 με ψευδείς κατηγορίες περί κατασκοπείας, ενώ ο Μανώλης Γλέζος έφυγε από τη ζωή στα βαθιά γεράματα πέρσι (2020).

Κάπως έτσι, 30 Μαρτίου 1952 εκτελείται ο «άνθρωπος με το γαρίφαλο» και 30 Μαρτίου 2020 πεθαίνει ο «τελευταίος παρτιζάνος της Ευρώπης».O τελευταίος παρτιζάνος, Μανώλης Γλέζος άφησε πίσω του μια ανεκτίμητη κληρονομιά. Υπήρξε εμβληματικό στέλεχος της Αριστεράς, ήρωας της Εθνικής Αντίστασης, δημοσιογράφος και συγγραφέας.

Μαζί με τον Λάκη Σάντα ήταν συμπρωταγωνιστής σε μία από τις πρώτες αντιστασιακές ενέργειες στην κατεχόμενη Ελλάδα και ευρύτερα στην κατεχόμενη από τον Άξονα Ευρώπη κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν τη νύχτα της 30ής προς 31η Μαΐου του 1941 κατέβασαν τη σημαία της Ναζιστικής Γερμανίας από τον ιστό του βράχου της Ακρόπολης, στην Αθήνα.

Ο Νίκος Μπελογιάννης ήταν Έλληνας αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης κατά των Γερμανών, ηγετικό στέλεχος του ΚΚΕ και στέλεχος του ΔΣΕ. Εκτελέστηκε το 1952 με την κατηγορία της κατασκοπείας. Η δίκη του που έμεινε στην ιστορία, αποτελώντας παράδειγμα για την σκληρότητα των μετεμφυλιακών αντικομμουνιστικών διώξεων. Έμεινε γνωστός στην Ιστορία ως «Ο Άνθρωπος με το γαρύφαλλο».

Exit mobile version