Τέλλογλου για υποκλοπές: Οι καταγγελίες δεν θα έχουν αποτέλεσμα όσο ισχύει ο νόμος της ΝΔ
EUROKINISSΙ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέλλογλου για υποκλοπές: Οι καταγγελίες δεν θα έχουν αποτέλεσμα όσο ισχύει ο νόμος της ΝΔ

SHARE THIS

«Ο νόμος του 2021 έχει αναδρομική ισχύ, άρα η συζήτηση είναι αδιέξοδη αν δεν αλλάξει αυτός ο νόμος» σημείωσε ο Τάσος Τέλλογλου.

Το κατώφλι του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, πέρασε νωρίτερα σήμερα Πέμπτης ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου που κλήθηκε προκειμένου να καταθέσει για το θέμα των τηλεφωνικών υποκλοπών σε βάρος του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη και των δημοσιογράφων Θανάση Κουκάκη και Σταύρου Μαλιχούδη.

Ο κ. Τέλλογλου ο οποίος εκλήθη για μια αναφορά που είχε κάνει περί παρακολουθήσεων το 2018, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους εξερχόμενος από τον Άρειο Πάγο, εξήγησε ότι ο ίδιος δεν κατήγγειλε αυτό που ερμηνεύθηκε ως «παρακολούθηση Μητσοτάκη το 2018».

«Δεν έχω κάνει καταγγελία για παρακολούθηση Μητσοτάκη από αυτό το κακόβουλο λογισμικό. Είπα ότι υπήρχαν ενδείξεις εκείνη την εποχή ότι τα τηλέφωνά του δεν ήταν ασφαλή, όπως ενδείξεις υπήρχαν και από το ΚΚΕ το 2017. Οι ελληνικές υπηρεσίες προσπαθούν να αγοράσουν αυτά τα λογισμικά από το 2013 και το 2015 έγινε μεγάλη διαρροή στο Wiki Leaks της ιταλικής εταιρείας Hacking Team, που αφορούσε όλες τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης από τo 2013 ως to 2015. ‘Αρα μιλάμε για κάτι που δεν είναι σημερινό, είπε ο Τάσος Τέλογλου.

«Η έκταση που έχει πάρει σήμερα το ζήτημα και ο συνδυασμός παρακολουθήσεων δίνει μια νέα ποιότητα στο πρόβλημα. Υπάρχει ακόμα πεδίο έρευνας».

Αναφερόμενος στο λόγο που έλαβε κλήση από τον κ. Ντογιάκο, ο κ. Τέλλογλου σημείωσε ότι «υπήρχαν καταγγελίες για την ασφάλεια επικοινωνιών το 2017 και το 2018. Γι’ αυτές τις καταγγελίες δεν υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα όσο ισχύει ο νόμος του 2021. Ο νόμος του 2021 έχει αναδρομική ισχύ, άρα η συζήτηση είναι αδιέξοδη μέχρι να αλλάξει αυτός ο νόμος».

Υπενθυμίζεται ότι με το νόμο αυτό της ΝΔ δεν επιτρέπεται να ενημερώνονται οι πολίτες την άρση του απόρρητου της επικοινωνίας τους.

Αναφερόμενος στο Predator, τόνισε ότι δεν ήταν από την αρχή επιλογή να αγοραστεί. Οι πρώτες βολιδοσκοπήσεις αφορούσαν το Pegasus (που προσφέρει μερικές διασφαλίσεις στις αρχές), ωστόσο δεν κατέστη δυνατό.

Ερωτηθείς για τις παρακολουθήσεις Ανδρουλάκη – Κουκάκη, ο κ. Τέλλογλου σημείωσε ότι και στις δύο περιπτώσεις υπήρξε συνδυασμός (νόμιμη και παράνομη παρακολούθηση).

«Στον Ανδρουλάκη όταν δεν πάτησε το λινκ υπήρξε η νόμιμη συνακρόαση. Όταν ο Κουκάκης έκανε καταγγελία για τη νόμιμη επισύνδεση, του έστειλαν και πάτησε το λινκ», είπε ο δημοσιογράφος.

Αναφερόμενος στην εξέλιξη της έρευνας ο κ. Τέλλογλου είπε ακόμα ότι τα πρόσωπα πίσω από τις παρακολουθήσεις προκύπτουν από τις συνθέσεις των εταιρειών.

«Είναι γνωστό μεταξύ της intellexa και κάποιας εταιρείας που προμηθεύει την ΕΛΑΣ, υπάρχουν σχέσεις των μετόχων τους μεταξύ τους», τόνισε.

Exit mobile version