Τέμπη: «Έχω κάνει 25 χειρουργεία, πληρώνω τα φάρμακα από την τσέπη μου» ξεσπά επιζήσασα
OPEN/ YOUTUBE SCREENSHOT
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέμπη: «Έχω κάνει 25 χειρουργεία, πληρώνω τα φάρμακα από την τσέπη μου» ξεσπά επιζήσασα

SHARE THIS

Η 26χρονη Ντίνα Μαγδαλιανίδη, πολυτραυματίας από την σοδηροδρομική τραγωδία, πληρώνει τα φάρμακα από την τσέπη της!

Την εγκατάλειψη που βιώνουν από την Πολιτεία τα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών, αποτυπώνει η περίπτωση της 26χρονης Ντίνας Μαγδαλιανίδη, επιζήσασας του φρικτού σιδηροδρομικού δυστυχήματος, που επτά μήνες μετά, «ακόμα παλεύει να περπατήσει» και όπως καταγγέλλει, πληρώνει τα φάρμακα από την τσέπη της!

Η 26χρονη Κωνσταντίνα, που ταξίδευε στην θέση 22 του δεύτερου βαγονιού της μοιραίας αμαξοστιχοίας , ζητάει «μέσω του ΑΜΚΑ να παρέχουν τα χρήματα» και όχι να πληρώνει εκείνη φάρμακα και κλινική.

«Προσπαθούσα να συρθώ, έσπαγαν τζάμια, έπεφταν πάνω μου πράγματα. Αυτό οδήγησε σε ακόμη περισσότερα κατάγματα. Με βρήκαν κάτω στο ρέμα που καιγόταν, μαζί με άλλα 5 παιδιά τα οποία ήταν σε σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ» εξιστορεί στην κάμερα του OPEN η 26χρονη πολυτραυματίας.

Πληρώνει από την τσέπη της τα κοστοβόρα φάρμακα των θεραπειών της

«Είχα κάνει βλάβη και στους πνεύμονες γιατί μπήκαν κάποια πλευρά. Επίσης, έχω σπάσει όλη την ωμοπλάτη, κάποιους σπονδύλους, την μέση. Ακόμη τα χειρουργεία συνεχίζονται. Ακόμα παλεύω να περπατήσω» διηγείται.

Η 26χρονη κοπέλα, παιδί μονογονεϊκής οικογένειας, αναγκάζεται να πληρώνει από την τσέπη της τα κοστοβόρα φάρμακα των θεραπειών της, ενώ η μητέρα της έχει σταματήσει να εργάζεται για να είναι στο πλευρό της, αφού δεν μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί.

Η νεαρή κοπέλα έχει κάνει 25 χειρουργεία και πρέπει να κάνει άλλα πέντε, όπως αναφέρει.

«Μας είπαν από τον ΕΟΠΥΥ πως πρέπει να μαζέψω όλες τις αποδείξεις, γνωματεύσεις γιατρών και όσα εγκριθούν, θα πάρω την αποζημίωση πίσω», λέει στο Open.

Όπως εξηγεί ο Γιώργος Ηλιόπουλος, δικηγόρος του συλλόγου «Τέμπη 2023» σύμφωνα με τον νόμο που ψηφίστηκε μετά το δυστύχημα, όλα αυτά θα έπρεπε να καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ και με φροντίδα του ΕΟΠΥΥ.

«Βλέπω εφιάλτες. Δυστυχώς ζω με φάρμακα για να έχω την διανοητική μου κατάσταση σταθερή. Θα ήθελα πάρα πολύ να δώσω φως και στα υπόλοιπα παιδιά που αγωνίζονται όπως και εγώ. Είτε είναι στην εντατική είτε έχουν κι αυτοί τραύματα παρόμοια με τα δικά μου».

«Τα χρωστάω όλα στον εργοδότη μου, αλλιώς, δεν ξέρω τι θα έκανα για να σώσω έστω το πόδι μου…» 

Η Ντίνα Μαγδαλιανίδη αναφέρει πως όλα τα χρωστάει στον εργοδότη της ο οποίος την στηρίζει οικονομικά στα ζητήματα της υγείας της: «Αλλιώς, δεν ξέρω τι θα έκανα για να σώσω έστω το πόδι μου…» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Θεωρητικά έχουμε στήριξη στον ΕΟΠΥΥ αλλά δυστυχώς, πέρα από τις αποδείξεις που πρέπει να μαζέψουμε, χρειαζόμαστε και τις γνωματεύσεις και έχω περάσει από πάρα πολλούς γιατρούς τους οποίους πρέπει να ξαναβρώ για να μου ξαναγράψουν τις γνωματεύσεις ώστε να πάρω τα φάρμακα. Θα με βοηθούσε εάν γινόταν η διαδικασία αυτόματα, με τον ΑΜΚΑ μου. Δυστυχώς δεν μπορώ να αυτοεξυπηρετούμαι σε πάρα πολλά πράγματα», συνεχίζει.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν έχει κάποια ψυχολογική υποστήριξη αναφέρει: «Μετά την νοσηλεία μου στο Παπανικολάου, στην πλαστική χειρουργική που τους ευγνωμονώ τους γιατρούς , βρήκαμε εκεί έναν καλό ψυχίατρο και βρήκα και ψυχολόγο μόνη μου. Δεν με πήρε κάποιος τηλέφωνο».

Η 26χρονη ζητάει να γίνονται κάποιες διαδικασίες αυτόματα. «Ιατρική περίθαλψη αυτόματα. Μέσω του ΑΜΚΑ μου να παρέχουν τα χρήματα και όχι να πρέπει να πληρώσω εγώ την κλινική ή τα φάρμακα και μετά να τα πάρω πίσω καθώς μπορεί να μην έχω καν αυτήν την δυνατότητα»..

 

 

Exit mobile version