Τέμπη: Φοιτητές από όλη τη χώρα στο σημείο της σιδηροδρομικής τραγωδίας
YOUTUBE ONLARISSA GR
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέμπη: Φοιτητές από όλη τη χώρα στο σημείο της σιδηροδρομικής τραγωδίας

SHARE THIS

«Είμαστε εδώ ένα χρόνο μετά για να στείλουμε ένα μήνυμα ότι το έγκλημα αυτό όχι μόνο δεν θα ξεχαστεί, αλλά θα παραμένει νωπό στο μυαλό όλου του λαού».

Λίγες ημέρες πριν την συμπλήρωση ενός έτους από την πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, στο σημείο της σφοδρής σύγκρουσης των αμαξοστοιχιών καταφτάνουν φοιτητές από όλη την χώρα για να τιμήσουν τη μνήμη των νεκρών και να διεκδικήσουν δικαιοσύνη.

«Είμαστε εδώ ένα χρόνο μετά για να στείλουμε ένα μήνυμα ότι το έγκλημα αυτό όχι μόνο δεν θα ξεχαστεί, αλλά θα συνεχίσει να είναι νωπό στο μυαλό όλου του λαού. Μέσα σε αυτό το τρένο είχαμε συναδέλφους μας που χάθηκαν, 13 από το ΑΠΘ… Δεν βρίσκονται εδώ γιατί για κάποιους ήταν προτεραιότητα τα κέρδη κάποιων λίγων μπροστά στις ζωές δεκάδων ανθρώπων ενώ αυτή η εγκληματική πολιτική συνεχίζεται καθώς δεν έχει μπει ούτε ένας από τους πραγματικούς ιθύνοντες στη φυλακή κι εδώ που πατάμε τώρα, όλα αυτά που βλέπουμε είναι μπαζωμένα….

»Η Κυβέρνηση προσπαθεί να συγκαλύψει οποιεσδήποτε ευθύνες. Αυτό δεν θα περάσει. Έχουμε ορκιστεί σε όλους όσους χάθηκαν και στις οικογένειές τους και τη ζωή μας την ίδια ότι αυτό δεν θα περάσει. Γι’αυτό επιλέγουμε τον δρόμο του αγώνα. Κάθε φορά που το συζητάμε με τους συμφοιτητές μας, μπαίνει μπροστά ένας λυγμός γιατί δεν μπορούμε να διαχειριστούμε όλη αυτή την κατάσταση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Παπαστουγιαννούδης Αναστάσης μέλος του φοιτητικού συλλόγου του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Νωρίτερα το πρωί, στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Φιλίππου του Διακόνου εντός του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης, τελέστηκε μέσα σε κλίμα συγκίνησης επιμνημόσυνη δέηση για τα 57 θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας.

Exit mobile version