Τέμπη: Ομολογία ΟΣΕ ότι καταστράφηκαν οι συνομιλίες 15 μέρες μετά το δυστύχημα!
EUROKINISSI ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέμπη: Ομολογία ΟΣΕ ότι καταστράφηκαν οι συνομιλίες 15 μέρες μετά το δυστύχημα!

SHARE THIS

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ δήλωσε ότι η εταιρεία που κρατάει τις καταγραφές είναι υποχρεωμένη στις 15 μέρες να τα σβήνει.

Την καταστροφή ενός πολύ σημαντικού στοιχείου από τη δικαστική έρευνα της διερεύνησης της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, 15 ημέρες μετά το τραγικό δυστύχημα στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 57 άνθρωποι, ομολόγησε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερεζάκης.

Ειδικότερα, κατά την διάρκεια της κατάθεσής του στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, στη συζήτηση για την τραγωδία των Τεμπών, ο Π. Τερεζάκης υποστήριξε ότι η εταιρεία που κρατάει τις καταγραφές είναι υποχρεωμένη στις 15 μέρες να τα σβήνει.

Ο ίδιος μάλιστα, επέρριψε την ευθύνη για την καταστροφή των καταγραφών των συνομιλιών, στους δικαστικούς λειτουργούς, καθώς όπως είπε, ζήτησαν τα επίμαχα στοιχεία ενάμιση μήνα μετά το δυστύχημα ενώ η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων προβλέπει την καταστροφή των καταγραφών μετά από 15 ημέρες.

Όπως δήλωσε, για να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα να «ανασυρθούν» από τις κασέτες αυτές οι συνομιλίες, έστω και μετά τη διαγραφή, εστάλη υλικό στην ΕΥΠ προκειμένου να διαπιστωθεί εάν θα μπορούσε να γίνει επεξεργασία για την ανάκτηση των συνομιλιών.

Exit mobile version