Τέμπη: Πρώην σταθμάρχης – «Η τηλεδιοίκηση στη Λάρισα σταμάτησε πριν από 3-4 χρόνια»
EUROKINISSI / ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέμπη: Πρώην σταθμάρχης – «Η τηλεδιοίκηση στη Λάρισα σταμάτησε πριν από 3-4 χρόνια»

SHARE THIS

Μιλώντας στο MEGA, ο πρώην σταθμάρχης Βόλου, Γιώργος Αποστολέρης, στον απόηχο της τραγωδίας στα Τέμπη δήλωσε πως η βάρδια στον σταθμό του ΟΣΕ στη Λάρισα διέθετε δύο σταθμάρχες και άλλους δύο στην τηλεδιοίκηση, η οποία σταμάτησε να λειτουργεί πριν από 3-4 χρόνια.

Είπε συγκεκριμένα:  «Μέχρι πριν 3-4 χρόνια λειτουργούσε η τηλεδιοίκηση και αυτό θα απέτρεπε κάθε μα κάθε λάθος που θα μπορούσε να κάνει ένας σταθμάρχης ή μηχανοδηγός. Το 2004 στον Βόλο υπήρχαν 28 σταθμάρχες και 36 κλειδούχοι, σήμερα δεν υπάρχει κανένας. Σταμάτησε γιατί δεν υπάρχει προσωπικό..

Με 40 μέρες δεν γίνεσαι σταθμάρχης και μάλιστα, δεν μπορείς να υπηρετήσεις σε ένα τέτοιο σταθμό με τόσο φόρτο εργασίας. Εξ ανάγκης τοποθετήθηκε εκεί. Η εμπειρία αποκτάται μέσω εργασίας σε μικρούς σταθμούς και με μεταθέσεις. Ο σταθμάρχης μπορεί να τηρήσει τον κανονισμό, ο κανονισμός δεν τηρείται»

Ο κ. Αποστολέρης χαρακτήρισε τη Λάρισα ως «δύσκολο σταθμό, με πολύ έντονο φόρτο εργασίας», καθώς  άφησε αιχμές για την απαιτούμενη εκπαίδευση των σταθμαρχών, τονίζοντας ότι δεν επαρκεί ο προβλεπόμενος χρόνος.

«Στο μιλητό δεν γίνεται κυκλοφορία», υπογράμμισε ο πρώην σταθμάρχης Βόλου, αναφορικά με τον τρόπο που γίνονται οι συνεννοήσεις για τις διελεύσεις των αμαξοστοιχιών στην Ελλάδα του 2023.

Exit mobile version