Τέμπη: Τα μέλη της επιτροπής δεν γνωρίζουν τι θα ερευνήσουν
EUROKINISSI ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέμπη: Τα μέλη της επιτροπής δεν γνωρίζουν τι θα ερευνήσουν

SHARE THIS

"Αυτή τη στιγμή δεν έχω ακόμη το πλαίσιο εντός του οποίου θα κινηθούμε"

Ένα 24ωρο μετά τη σύσταση και την ανακοίνωση της Ειδικής Επιτροπής που θα διερευνήσει την τραγωδία των Τεμπών, ακόμη δεν έχει αποφασιστεί, από την ίδια την Επιτροπή, τι ακριβώς θα ερευνήσει.

Αυτό άφησε να εννοηθεί ένα από τα μέλη της, ο καθηγητής συγκοινωνιακής πολιτικής Βασίλης Προφυλλίδης σε τηλεοπτική του συνέντευξη:

“Αυτή τη στιγμή δεν έχω ακόμη το πλαίσιο εντός του οποίου θα κινηθούμε. Οι δυνατότητες είναι δύο. Η μία είναι να ασχοληθούμε περιοριστικά με το συγκεκριμένο δυστύχημα. Η άλλη είναι να διερευνήσουμε πώς φτάσαμε και πώς θα μπορούσε να αποτραπεί”, είπε αρχικά αφού ξεκαθάρισε:

“Θα καταβάλω προσπάθεια το καθήκον αυτό να γίνει με τους μέγιστους δυνατούς όρους ανάλυσης του ζητήματος. Τώρα, για το αν θα υπάρχουν έξωθεν πιέσεις, σας πληροφορώ ότι ένας είναι ο χώρος από τον οποίο νιώθω πίεση. Η διακρίβωση της επιστημονικής αλήθειας, συντρεχόντως με την ακαδημαϊκή και την κοινωνική ηθική”.

Σε ερώτηση για το αν το πόρισμα θα βγει μέσα στον μήνα, απάντησε: “Μην το προδικάζετε. Δεν είπα κάτι τέτοιο ούτε πρόκειται να πω. Εγώ αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι με ευαισθησία σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που χάθηκαν και στις οικογένειές τους, εγώ προσωπικά θα κάνω κάθε τι ώστε οι Ελληνίδες και οι Έλληνες πολίτες να έχουν γνώση τι συμβαίνει στη χώρα που ζουν”.

Εν συνεχεία, σημείωσε: “Ότι οι ελληνικοί σιδηρόδρομοι έχουν μία υστέρηση κάποιων δεκαετιών ως προς τους σιδηροδρόμους της Ευρώπης, αυτό είναι αναντίρρητο. Δεν χρειάζεται να το πω εγώ. Αν λάβουμε υπόψη τον δείκτη των ατυχημάτων, το αεροπλάνο και ο σιδηρόδρομος είναι από τα πιο ασφαλή μέσα”.

Υπενθυμίζεται πως στην τριμελή Επιτροπή συμμετέχουν οι:

– Ιωάννης – Κωνσταντίνος Χαλκιάς, Επίτιμος Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ως Πρόεδρος.

– Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, Καθηγητής Μεταφορών και Παραγωγής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ως μέλος.

– Βασίλειος Προφυλλίδης, Καθηγητής της Συγκοινωνιακής Τεχνικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ως μέλος.

Exit mobile version