Κοινωνικός εφιάλτης: Εξετάζεται αναδρομική ρήτρα αναπροσαρμογής 7μήνου στους λογαριασμούς
EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοινωνικός εφιάλτης: Εξετάζεται αναδρομική ρήτρα αναπροσαρμογής 7μήνου στους λογαριασμούς

SHARE THIS

«Οι εταιρίες παροχής ρεύματος σκέφτονται να χρεώσουν αναδρομικά τη ρήτρα αναπροσαρμογής για 7 μήνες», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Μητρόπουλος.

Ένα σενάριο βγαλμένο από εφιάλτη, αποκάλυψε πως επεξεργάζονται ΔΕΗ και ιδιωτικοί πάροχοι ενέργειας, ο εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ANT1, «Καλημέρα Ελλάδα».

Αν επαληθευτούν όσα ανέφερε, χιλιάδες νοικοκυριά θα λυγίσουν υπό το αβάσταχτο βάρος των χρεώσεων, ενώ ήδη η κοινωνία φαίνεται πως δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στη ραγδαία ακρίβεια.

Πιο συγκεκριμένα, ο γνωστός εργατολόγος είπε πως οι εταιρίες παροχής ρεύματος σκέφτονται να χρεώσουν αναδρομικά τη ρήτρα αναπροσαρμογής για 7 μήνες.

Η συνεχής και ραγδαία αύξηση των λογαριασμών ρεύματος χρεώνεται εκεί ακριβώς, με αποτέλεσμα να διπλασιάζεται ή και να τριπλασιάζεται το τελικό ποσό πληρωμής. Εύκολα λοιπόν αντιλαμβάνεται κανείς πως αν όντως υπάρξει αναδρομική χρέωση για ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, οι πολίτες δε θα καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στην πληρωμή.

Τέλος, προς επιβεβαίωση της πληροφορίας, οι συντελεστές της εκπομπής επικοινώνησαν με ορισμένες εταιρίες ρεύματος που δεν διέψευσαν το ενδεχόμενο αυτό, λέγοντας ότι όντως εξετάζεται.

Exit mobile version