Θα υπάρξει δικαιοσύνη για τον Ζακ Κωστόπουλο;
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θα υπάρξει δικαιοσύνη για τον Ζακ Κωστόπουλο;

SHARE THIS

Ο θάνατος του Ζακ Κωστόπουλου έχει συνταράξει ένα πολύ μεγάλο μέρος της κοινωνίας λόγω της σκληρότητας των χτυπημάτων που είχε δεχθεί από τους κατηγορούμενους, της βίας και του μίσους που ασκήθηκε εναντίον του.

Στη χθεσινή έναρξη της δίκης, τρία χρόνια από τη δολοφονία του, το rosa.gr βρέθηκε έξω από την αίθουσα και συνομίλησε με πολίτες και ανθρώπους που έχουν κινητοποιηθεί τόσο για την ίδια την υπόθεση, όσο κι ευρύτερα για ζητήματα βίας και περιθωριοποίησης της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στη χώρα μας.

Η Άννα Απέργη από το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, τόνισε στο rosa.gr ότι «όλοι θυμόμαστε πάρα πολύ καλά και δεν πρόκειται αυτό να διαγραφεί από τη μνήμη το πόσο απάνθρωπα δολοφονήθηκε ο άνθρωπός μας αλλά και το πώς παρουσίασαν αυτή τη δολοφονία τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης». Πρόσθεσε ακόμα ότι «κάποιες και κάποιοι που θέλουν να λέγονται δημοσιογράφοι έφτασαν στο σημείο να στήσουν μέχρι και γκάλοπ πάνω στη σορό αυτού του ανθρώπου».

Τόσο η ίδια, όσο και πολλά πρόσωπα που παρακολουθούν στενά την υπόθεση θέλουν να πιστεύουν ότι η δικαιοσύνη θα κάνει το έργο της. « Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η δικαιοσύνη θα πράξει το σωστό και θα υπάρχει μια δικαίωση τόσο για την οικογένεια, όσο και για όλη την κοινότητα αλλά και για κάθε δημοκρατικό άνθρωπο», συμπλήρωσε η Άννα Απέργη.

Η Στέλλα Μπελιά από τις Οικογένειες Ουράνιο Τόξο σημείωσε στο rosa.gr ότι «είμαστε εδώ όπως ήταν δίπλα μας όλα τα προηγούμενα χρόνια, σε όλες τις δράσεις μας ο Ζακ, η Ζάκι, ο Ζαχαρίας ο αγαπημένος μας που πάντα συμπαραστεκόταν σε όλες μας τις διεκδικήσεις και διεκδικούμε να δικαιωθεί, να τιμωρηθούν οι ένοχοι, να λάμψει η δικαιοσύνη». Για την καθυστέρηση της δίκης για τρία ολόκληρα χρόνια, η Στέλλα Μπελιά σημείωσε ότι «δεν μπορεί τρία χρόνια τώρα να κυκλοφορούν οι δολοφόνοι του ελεύθεροι. Δεν μπορεί να υπάρχουν βίντεο που έχουμε δει με ποιον τρόπο τον δολοφόνησαν και αυτοί οι άνθρωποι να κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Αυτό γεμίζει τον κόσμο οργή και θλίψη» και πρόσθεσε ότι «διαχειριζόμαστε το πένθος μας με αγωνιστικότητα μέχρι να δούμε τον Ζακ, την Ζάκι δικαιωμένο και δικαιωμένη».

 

Exit mobile version