Θάνατος 12χρονης στην Καλλιθέα: Καταγγελία ότι “για 7 ημέρες δεν λειτουργούσαν τα πεζοφάναρα”
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ - EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θάνατος 12χρονης στην Καλλιθέα: Καταγγελία ότι “για 7 ημέρες δεν λειτουργούσαν τα πεζοφάναρα”

SHARE THIS

Μετά το τροχαίο, νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τις συνθήκες του δυστυχήματος, που στέρησε τη ζωή στη 12χρονη μαθήτρια.

Καταγγελία από πραγματογνώμονα για τα φανάρια των πεζών στην Καλλιθέα, στο σημείο όπου συνέβη το τροχαίο δυστύχημα με θύμα την 12χρονη.

Μιλώντας ο Παναγιώτης Μαδιάς στο Action24, ανέφερε πως στη συμβολή των οδών Θησέως και Σπάρτης, στην Καλλιθέα όπου ΙΧ παρέσυρε και σκότωσε μια 12χρονη μαθήτρια, μπροστά στα μάτια της 14χρονης αδελφής της, δεν λειτουργούσαν τα πεζοφάναρα για 7 ημέρες. Ο ίδιος επικαλέστηκε για αυτή του την καταγγελία, όσα του μετέφεραν οι περίοικοι.

Μετά, το θάνατο της μαθήτριας κι αφού στο σημείο βρέθηκαν κάμερες τηλεοπτικών καναλιών, τότε, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο εμπειρογνώμονας, εμφανίστηκε συνεργείο που αποκατέστησε τη βλάβη σε μόλις 2 λεπτά.

Η καταγγελία

Βίντεο της ΕΡΤ δείχνει το όχημα να κινείται με μεγάλη ταχύτητα

Με μεγάλη ταχύτητα επί της λεωφόρου Θησέως, στο ρεύμα προς λεωφόρο Ποσειδώνος, διακρίνεται να κινείται στο βίντεο της ΕΡΤ, το κίτρινο smart που τραυμάτισε θανάσιμα το 12χρονο κορίτσι στην Καλλιθέα, την ώρα που επιχειρούσε να περάσει από διάβαση το μεσημέρι της Δευτέρας.

Το εμπλεκόμενο όχημα φαίνεται να κινείται στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας και να μην ανακόπτει την πορεία του.

Την ίδια ώρα, στην αριστερή λωρίδα, δύο αυτοκίνητα είναι σταματήμενα στο φανάρι, περιμένοντας να ανάψει ο πράσινος σηματοδότης και να στρίψουν αριστερά προς την οδό Σπάρτης.

Το αμάξι του 32χρονου συνεχίζει ευθεία και σε απόσταση 20 μέτρων από τη διασταύρωση παρασύρει τη 13χρονη η οποία διέσχιζε κάθετα τη λεωφόρο Θησέως.

Οι Αστυνομικοί συλλέγουν καταθέσεις, καθώς και υλικό από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων της περιοχής προκειμένου να χαρτογραφήσουν τη διαδρομή που ακολούθησε η άτυχη μαθήτρια, προτού την παρασύρει το κίτρινο Smart.

Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση όμως, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, δεν τα κατάφερε. Ο οδηγός του μοιραίου ΙΧ υποβλήθηκε σε αλκοτέστ, το οποίο βγήκε καθαρό, ενώ σε βάρος του ασκήθηκαν κατηγορίες για ένα κακούργημα και ένα πλημμέλημα.

Στο σημείο που συνέβη το δυστύχημα υπάρχει φανάρι και διαβάσεις πεζών. Όμως, είναι ακόμη συγκεχυμένες οι πληροφορίες για το αν τελικά λειτουργούσαν όλα τα φανάρια.

Exit mobile version