Θάσος: Τουρίστρια πέθανε περιμένοντας το μοναδικό ασθενοφόρο του νησιού
EUROKINISSI/ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θάσος: Τουρίστρια πέθανε περιμένοντας το μοναδικό ασθενοφόρο του νησιού

SHARE THIS

Μία γυναίκα από την Τσεχία, η οποία έκανε διακοπές στη Θάσο, έχασε τη ζωή της στην παραλία της Αστρίδας.

Ακόμη ένα περιστατικό έρχεται να επιβεβαιώσει την κατάρρευση του συστήματος δημόσιας υγείας.

Μία γυναίκα από την Τσεχία, η οποία έκανε διακοπές στη Θάσο, έχασε τη ζωή της στην παραλία της Αστρίδας.

Όπως αναφέρει το kavalanews, αυτόπτες μάρτυρες είδαν τη γυναίκα να καταρρέει λίγα δευτερόλεπτα αφότου είχε βγει από τη θάλασσα. Στο σημείο κλήθηκε ιδιώτης γιατρός, ο οποίος διαπίστωσε το θάνατο της, ενώ τη σορό της άτυχης γυναίκας παρέλαβε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Όπως υποστηρίζουν αυτόπτες μάρτυρες, τέσσερις τουρίστες στην παραλία προσπαθούσαν επί 30-40 λεπτά να της κάνουν ανάνηψη, με το ασθενοφόρο να φτάνει έπειτα από 51 λεπτά και τους διασώστες να μην μπορούν να κάνουν κάτι παραπάνω πέρα από το να αναγνωρίσουν το θάνατό της.

Πολλοί ξένοι τουρίστες ήδη έχουν αντιδράσει στα social media, εκφράζοντας την ανασφάλειά τους από την ύπαρξη ενός και μόνο στο νησί, με Ρουμάνους τουρίστες, μέσω του Forum Thassos, να απευθύνουν έκκληση προς τις τοπικές και εθνικές αρχές για αξιοπρεπείς ιατρικές συνθήκες τους τουριστικούς προορισμούς

Μόλις ενημερώθηκα μέσω προσωπικού μηνύματος ότι πέθανε άτομο από την Τσεχία στην παραλία της περιοχής του Αστρίς. Καλώ και πάλι τις τοπικές και εθνικές αρχές στην Ελλάδα (…) να εξασφαλίσουν αξιοπρεπείς ιατρικές υπηρεσίες στα νησιά γεμάτα τουρίστες. Είναι
εξωπραγματικό πώς το μοναδικό ασθενοφόρο στο νησί έρχεται μετά από 51 λεπτά μόνο και μόνο για να βρει τον έναν άνθρωπο νεκρό“, ανέφερε χαρακτηριστικά ένας τουρίστας και πρόσθεσε ότι «Δεν γνωρίζω ακριβώς τα αίτια θανάτου, αλλά μάλλον αν υπήρχε άλλο ασθενοφόρο η 45-50χρονη γυναίκα θα ζούσε τώρα».

Exit mobile version