Θεσσαλονίκη: Αναισθησιολόγος υπέστη εγκεφαλικό μετά από υπερεργασία κι υπερεφημέρευση
EUROKINISSI ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ - ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Αναισθησιολόγος υπέστη εγκεφαλικό μετά από υπερεργασία κι υπερεφημέρευση

SHARE THIS

Η αναισθησιολόγος υπέστη εγκεφαλικό μετά από συνεχόμενες εφημερίες – Τεράστια η έλλειψη των γιατρών στο νοσοκομείο.

Μία ακόμη είδηση που αποτυπώνει την τραγική υποστελέχωση των νοσοκομείων στην χώρα μας όπου το υγειονομικό προσωπικό καλείται να εργαστεί σε εξοντωτικά ωράρια και υπό πολύ πιεστικές συνθήκες, έρχεται στο φως, αυτήν την φορά από το νοσοκομείο Παπανικολάου, στην Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, όπως γράφει στο περιοδικό Parallaxi ο Φίλιππος Δεργιαδές, μία αναισθησιολόγος του νοσοκομείου το περασμένο Σάββατο, υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο, έπειτα από την υπερεξάντληση και την πίεση της δουλειάς.

Μάλιστα, λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων στο νοσοκομείο Παπανικολάου, οι γιατροί αναισθησιολόγοι που υπηρετούν στο νοσοκομείο, αναγκάζονται να εργάζονται υπερωριακά, με τις εφημερίες να είναι συνεχείς και να αριθμούν μέχρι και 13 τον μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γιατρός, μετά από υπερεργασία και υπερεφημέρευση, ένιωσε ένα έντονο μούδιασμα, το οποίο όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, προκλήθηκε από εγκεφαλικό επεισόδιο. Αυτό συνέβη στις 8 το πρωί, στο τέλος της εφημερίας. Την προηγούμενη εργάστηκε ατελείωτες ώρες συνεχόμενα χωρίς διακοπή και σύμφωνα με πληροφορίες εργάστηκε στα χειρουργεία συνεχόμενα από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Αργότερα προς το τέλος της εφημερίας, αποκοιμήθηκε σε ένα χώρο – εφημερείο χωρίς επαρκή θέρμανση και όταν ξύπνησε υπέστη το εγκεφαλικό επεισόδιο. Συνάδελφοι της έσπευσαν και την μετέφεραν για εξετάσεις και νοσηλεία στην νευρολογική κλινική.

Η υπερκόπωση της και το εγκεφαλικό επεισόδιο ήταν οι συνέπειες της υπερεργασίας που αναγκάζονται να προσφέρουν οι γιατροί λόγω των ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό, ιδίως των αναισθησιολόγων. Η συγκεκριμένη γιατρός τους τελευταίους 12 μήνες, σύμφωνα με πληροφορίες, βρισκόταν σε εφημερία 12 -13 ημέρες κάθε μήνα. Όπως αναφέρουν πληροφορίες από πηγές του νοσοκομείου, που επιβεβαιώνουν το περιστατικό, το πρόβλημα ειδικά με την έλλειψη αναισθησιολόγων είναι υπαρκτό και μεγάλο και έχει οξυνθεί το τελευταίο διάστημα, παρά τις προσπάθειες με συνεχείς προκηρύξεις θέσεων να προσληφθούν νέοι γιατροί.

Σε μεγάλα νοσοκομεία όπως το Παπανικολάου, που αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τα ωράρια που επιτρέπουν οι κανονισμοί πολλές φορές δηλαδή το 48ωρο ή ακόμα και το 60ωρο, παραβιάζονται, λόγω της πληθώρας των περιστατικών αλλά και της φιλοτιμίας των γιατρών και των νοσηλευτών να περιθάλψουν έγκαιρα τους ασθενείς.

Exit mobile version