Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία για τον βιασμό της 24χρονης – «Φοβόμαστε να κυκλοφορούμε» (Video)
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία για τον βιασμό της 24χρονης – «Φοβόμαστε να κυκλοφορούμε» (Video)

SHARE THIS

«Ακόμη και για να πήγε στο ξενοδοχείο ώστε να συνευρεθεί με κάποιον ερωτικά, δεν δίνει σε κανέναν το δικαίωμα να την ναρκώνει και να την βιάζει», τονίζει νεαρή διαδηλώτρια.

Διαμαρτυρία οργανώθηκε στη Λεωφόρο Νίκης, στη Θεσσαλονίκη, μετά από διαδικτυακό κάλεσμα για την υπόθεση ομαδικού βιασμού το βράδυ της πρωτοχρονιάς, που κατήγγειλε 24χρονη.

«Ερχόμαστε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε, καθώς φοβόμαστε να είμαστε έξω στον δρόμο και να περπατάμε. Φοβόμαστε γιατί δεν ξέρουμε εν τέλει ποιος είναι δίπλα μας, ποιος είναι στο πλάι μας» τόνισε στο thesstoday.gr μία 23χρονη διαδηλώτρια.

Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε κυρίως βρέθηκαν νεαρά άτομα, απέναντι από την επιχείρηση καφέ μπαρ στην οποία εργαζόταν ή ήταν μικρομέτοχος, ένας από τους φερόμενους ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση, με την επιχείρηση να αρνείται ότι επρόκειτο για ιδιοκτήτη, αλλά για εργαζόμενο, η συνεργασία με τον οποίο διακόπηκε.

Μάλιστα, υπογράμμισε πως «δεν υπάρχουν καλύτερα μέτρα σε σχέση με τον βιασμό ώστε να μας προστατέψουν και να μιλήσουμε. Αναρωτιούνται ακόμα γιατί η κοπέλα μίλησε μετά από ημέρες, λες και αυτό είναι το πρόβλημα» και προσθέτει πως το συγκεκριμένο γεγονός την θλίβει πραγματικά ως 23χρονη, καθώς «πρέπει να απολογηθεί για μία κατάσταση που έχει βρεθεί σχεδόν μία συνομήλική της», αναφερόμενη στην αιτία της συγκέντρωσης, καθώς και «η ίδια η 24χρονη καλείται να απολογηθεί επειδή πήγε σε ένα πάρτι. Ακόμη και για να πήγε στο ξενοδοχείο ώστε να συνευρεθεί με κάποιον ερωτικά, δεν δίνει σε κανέναν το δικαίωμα να την ναρκώνει και να την βιάζει».

Exit mobile version