Θεσσαλονίκη: Eλεύθερος και πάλι ο αστυνομικός που σκότωσε τον 16χρονο Κ. Φραγκούλη
ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Eλεύθερος και πάλι ο αστυνομικός που σκότωσε τον 16χρονο Κ. Φραγκούλη

SHARE THIS

Ο αστυνομικός που σκότωσε τον 16χρονο Ρομ Κώστα Φραγκούλη αφέθηκε και πάλι ελεύθερος με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

Ακόμη ένα -προκλητικό- δείγμα της εμπεδωμένης ατιμωρησίας που καλλιεργείται στους αστυνομικούς, συνιστά η νομική μεταχείριση του αστυνομικού που πυροβόλησε και σκότωσε τον 16χρονο Ρομ Κώστα Φραγκούλη.

Όπως έγινε γνωστό, ο 34χρονος αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε τον 16χρονο Ρομ Κώστα Φραγκούλη στη Θεσσαλονίκη, αφέθηκε και πάλι ελεύθερος με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 34χρονος βρέθηκε νωρίτερα ενώπιον του τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης καθώς κλήθηκε να απολογηθεί για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, μετά τη νέα ποινική δίωξη που του απήγγειλε ο εισαγγελέας.

Μετά το πέρας της συμπληρωματικής απολογίας του, ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν ομόφωνα πως ο κατηγορούμενος αστυνομικός πρέπει να αφεθεί ελεύθερος, με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, επιβεβαιώνοντας την προηγούμενη απόφαση τού Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, με την οποία είχε αρθεί η διαφωνία ανάμεσα σε ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκισή του ή μη, μετά την αρχική του απολογία.

Κατά την ολιγόλεπτη απολογία, ο 34χρονος φέρεται να επανέλαβε τους αρχικούς του ισχυρισμούς, δηλαδή ότι ενήργησε σε καθεστώς νόμιμης άμυνας, λόγω του κινδύνου που, όπως είπε, διέτρεχαν οι συνάδελφοί του.

Exit mobile version