Θεσσαλονίκη: Ο Ιατρικός Σύλλογος λέει «ναι» στις παρελάσεις, ενώ ο κορονοϊός «θερίζει»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ο Ιατρικός Σύλλογος λέει «ναι» στις παρελάσεις, ενώ ο κορονοϊός «θερίζει»

SHARE THIS

Παρά την περσινή τραγική εμπειρία και τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής παρελάσεων.

Παρά την ραγδαία διασπορά του κορονοϊού στη Βόρεια Ελλάδα αλλά και την περσινή τραγική εμπειρία, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νίκος Νίτσας τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής παρελάσεων.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα πρέπει να γίνουν παρελάσεις, ο κ. Νίτσας είπε: «Παρελάσεις κατά την άποψή μου πρέπει να γίνουν. Δεν μπορεί να μη γίνουν, καθότι καθημερινά γίνονται παρελάσεις διαφόρων ομάδων πολιτών είτε διαμαρτυρομένων είτε οτιδήποτε άλλο στην πόλη μας και γενικώς στην Ελλάδα. Θεωρώ ότι πρέπει να τηρηθούν τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα των αποστάσεων και της μάσκας. Και νομίζω ότι, αν προσέξουμε όλοι, δεν θα ξαναζήσουμε στη Θεσσαλονίκη ό,τι ζήσαμε την προηγούμενη χρονιά με όλα αυτά τα οποία έγιναν και τα επακόλουθά τους, που είδαμε στα νοσοκομεία μας.»

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της προσπάθειας, την οποία εδώ και καιρό καταβάλλουμε, για να μεταπείσουμε και να δώσουμε ένα επιστημονικό στίγμα και να ξεφύγουμε από το σκοταδισμό σχετικά με τα εμβόλια, απέστειλε και μια επιστολή συνάντησης με τους μητροπολίτες της Θεσσαλονίκης. Εμείς συμφωνούμε απόλυτα με την Εκκλησία, να συντονίσουμε τις δυνάμεις μας, προκειμένου και διαμέσου των ιερών ναών να εκπέμψουμε ως Ιατρικός Σύλλογος ένα μήνυμα για την ασφάλεια των εμβολιασμών», σημείωσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Σχεδόν αυτοκτονικό να γίνουν παρελάσεις με κόσμο, λέει μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων

Σημειώνεται ότι, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο Πρώτο Πρόγραμμα, το μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, και καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, Τάκης Παναγιωτόπουλος, υποστήριξε ότι είναι «σχεδόν αυτοκτονικό» να πραγματοποιηθούν παρελάσεις με κόσμο.

«Ό, τι αποτελεί συγχρωτισμό πρέπει να αποφευχθεί. Να γιορτάσουμε και τις θρησκευτικές και τις εθνικές γιορτές χωρίς συγχρωτισμό. Μεγάλες παρελάσεις με κόσμο, είναι σχεδόν αυτοκτονικό, ειδικότερα στη βόρεια Ελλάδα», τόνισε ο καθηγητής.

Πρέπει οι συγχρωτισμοί να αποφευχθούν με μια ωριμότητα, με μια κατανόηση των πραγμάτων που διακυβεύονται, πρόσθεσε ο καθηγητής, «γιατί ειδικά το σύστημα υγείας είναι στα όριά του στην βόρεια Ελλάδα, θα πιεστεί και άλλο και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό το ενδεχόμενο».

Exit mobile version