Θεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο στα δύο αδέλφια
EUROKINISSI ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο στα δύο αδέλφια

SHARE THIS

Οι δύο κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε ανακρίτρια, παίρνοντας προθεσμία για την Τρίτη και παραμένοντας υπό κράτηση.

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν σήμερα Κυριακή (14.05) τα δύο αδέρφια που επιτέθηκαν στον ιδιοκτήτη γραφείου τελετών στην Νεάπολη Θεσσαλονίκης.

Στα δύο αδέρφια ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, αφότου ο 52χρονος άντρας κατέληξε έπειτα από επίθεση που δέχθηκε από τα δύο αδέρφια.

Οι δύο κατηγορούμενοι, 40 και 42 ετών, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε ανακρίτρια, από την οποία πήραν προθεσμία για την Τρίτη και παραμένουν υπό κράτηση.

Περισσότερες πληροφορίες στα αίτια θανάτου αναμένεται να ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση που είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί αύριο.

Οι κατηγορούμενοι, όπως δήλωσε ο δικηγόρος τους, Παρασκευάς Σπυράτος, κατέθεσαν προανακριτικά ότι δεν είχαν σκοπό να αφαιρέσουν τη ζωή του 52χρονου, ενώ επισήμαναν πως όταν αποχώρησαν από το σημείο της επίθεσης το θύμα ήταν όρθιο, έχοντας τις αισθήσεις του και επαφή με το περιβάλλον. Προτίθενται δε, να διορίσουν τεχνικό σύμβουλο για να παραστεί στην ιατροδικαστική εξέταση.

Το επεισόδιο φαίνεται να ξεκίνησε όταν τα αδέλφια λογομάχησαν με το θύμα επειδή τάιζε αδέσποτα ζώα, έξω από την επιχείρησή του. Από μαρτυρίες προκύπτει πάντως ότι είχαν προηγηθεί στο πρόσφατο παρελθόν καβγάδες μεταξύ τους, καθώς οι κατηγορούμενοι αντιδρούσαν στη λειτουργία του γραφείου τελετών στην περιοχή. Καθώς η μια κουβέντα έφερε την άλλη, οι δράστες επιτέθηκαν το πρωί του Σαββάτου στον 52χρονο, ασκώντας βία σε βάρος του. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 52χρονος άνδρας κατέληξε κατά τη μεταφορά του σε εφημερεύον νοσοκομείο.

Exit mobile version