Θεσσαλονίκη: Ρατσιστική επίθεση όχλου νεαρών ατόμων σε δύο queer
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ρατσιστική επίθεση όχλου νεαρών ατόμων σε δύο queer

SHARE THIS

Η δυστοπική πραγματικότητα μας υπενθυμίζει πόσους αγώνες ακόμα έχουμε να δώσουμε, καθώς δύο queer άτομα δέχθηκαν επίθεση από μεγάλη ομάδα νεαρών ατόμων στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το thestival, το περιστατικό έλαβε χώρα στην πλατεία Αριστοτέλους. Οι νέοι αφού προχώρησαν σε ύβρεις κατά των queer ατόμων στη συνέχεια άρχισαν να τους πετούν μπουκάλια, ενώ κάποιοι τους έφτυσαν.

Συγκεκριμένα, το βράδυ του Σαββάτου, μια ομάδα νεαρών επιτέθηκε λεκτικά σε δύο queer άτομα ηλικίας 21 ετών. Ενώ τα δύο άτομα, φοβούμενα για την ασφάλειά τους, έτρεξαν σε ένα κατάστημα εστίασης στην περιοχή, λίγο αργότερα η ομάδα νεαρών συγκεντρώθηκε έξω από το κατάστημα και συνέχισε να τους απειλεί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι δράστες πέταξαν μπουκάλια προς το μέρος των δύο ατόμων όταν εξήλθαν από το κατάστημα, αλλά ευτυχώς δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός.

Απέναντι στη σήψη και την παρακμή ο αγώνας για την προστασία των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων είναι ζωτικής σημασίας.

«Δεν θα το αφήσουμε έτσι!»

Το Α. είναι ένα από τα δύο θύματα της επίθεσης, το οποίο μίλησε στο ANTIVIRUS, θέλοντας να γνωστοποιήσει τα όσα συνέβησαν. Όπως μας ανέφερε, περπατούσαν στην Αριστοτέλους προς την παραλιακή θέλοντας να πάρουν το αστικό λεωφορείο. Τότε κάποιοι άγνωστοι άτομα άρχισαν την παρενόχληση, χρησιμοποιώντας ομο/τρανσφοβικές εκφράσεις και βρισιές.

«Ένας μάλιστα απ΄αυτούς με τράβηξε και με έφτυσε», μας αναφέρει το Α., το οποίο αντιδρώντας του πέταξε το παγωτό που κρατούσε στο χέρι. Μετά από αυτό άρχισαν να μαζεύονται και άλλοι άγνωστοι στην πλατεία κινούμενοι απειλητικά προς το μέρος τους.

«Κάποια στιγμή μια κοπέλα μπήκε μπροστά μας και τους ζήτησε να σταματήσουν αλλά και αυτή την έσπρωξαν», λέει το Α. «Τρέξαμε για να ξεφύγουμε. Μας έφτυναν, πετούσαν μπουκάλια και διάφορα άλλα πράγματα. Εμένα κατάφεραν να με φτάσουν. Κάποιος με χτύπησε στο κεφάλι, ευτυχώς όχι σοβαρά».

Βρέθηκαν τελικά σε ένα μαγαζί για να ξεφύγουν από το πλήθος. Παρέμειναν εκεί περίπου για 30 λεπτά. Όταν, μάλιστα, κάποιοι υπάλληλοι του μαγαζιού βγήκαν έξω προσπαθώντας να διώξουν το πλήθος δέχθηκαν κι αυτοί κακοποιητικά σχόλια. Κάποια στιγμή έφτασε η αστυνομία –  τόσο τα θύματα όσο και άλλα άτομα που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στην πλατεία την είχαν καλέσει.

«Ακόμη και τότε, το πλήθος που ήταν μαζεμένο, συνέχιζε την προκλητική συμπεριφορά», τονίζει το Α. το οποίο μπαίνοντας στο περιπολικό για να πάει προς το αστυνομικό τμήμα για να καταθέσει τους φώναξε: «Δεν θα το αφήσουμε έτσι!».

Exit mobile version