Θεσσαλονίκη: Βγήκαν στους δρόμους οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Βγήκαν στους δρόμους οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ

SHARE THIS

Η πορεία κατέληξε στο Βασιλικό Θέατρο, το οποίο είναι υπό κατάληψη, εξαιτίας του γνωστού προεδρικού διατάγματος

Οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ συνεχίζουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους μαζί με αλληλέγγυους, στη προσπάθεια να σώσουν την εργασία τους που βρίσκεται σε κίνδυνο.

Μετά την συνέλευση αλληλεγγύης που κάλεσε η ΒΙΟΜΕ στις 5/2 στο εργοστάσιο, οι εργαζόμενοι βγήκαν χθες, Σάββατο, στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, κάνοντας καταρχάς συγκέντρωση στην Καμάρα, και στη συνέχεια πορεία σε κεντρικές οδούς της πόλης.

Η πορεία κατέληξε στο Βασιλικό Θέατρο, το οποίο είναι υπό κατάληψη, εξαιτίας του γνωστού προεδρικού διατάγματος που υποβαθμίζει τις σπουδές των καλλιτεχνών.

Η σπίθα που πυροδότησε τις κινητοποιήσεις είναι η πώληση του ακινήτου της «Φίλκεραμ Johnson» σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό έναντι 9.237.500 ευρώ, στον έναν και μοναδικό ενδιαφερόμενο.

Οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ, αποφασισμένοι ξεκαθαρίζουν πως θα συνεχίσουν την λειτουργία του εργοστασίου, ακόμη κι εάν το κράτος αποφασίσει να τους στείλει τα ΜΑΤ, όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Ο κίνδυνος μπροστά στον οποίο βρίσκεται το συνεργατικό εγχείρημα είναι προφανής. Όπως σημείωναν οι εργάτες στην πρώτη τους ανακοίνωση μετά την πώληση του ακινήτου, η ΒΙΟΜΕ είναι «το μοναδικό εργοστάσιο της χώρας που λειτουργεί χωρίς αφεντικά», όλοι πληρώνονται το ίδιο αλλά και «σε αυτά τα 10 χρόνια τα βάλαμε με θεούς και δαίμονες».

Exit mobile version