Θετικοί δέκα εργαζόμενοι του Μετρό στον κορονοϊό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θετικοί δέκα εργαζόμενοι του Μετρό στον κορονοϊό

SHARE THIS

Θετικοί στον κορονοϊό διαγνώστηκαν δέκα εργαζόμενοι στις υπηρεσίες λειτουργίας της ΣΤΑΣΥ

Δέκα εργαζόμενοι στις υπηρεσίες λειτουργίας της εταιρείας Σταθερές Συγκοινωνίες διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι ενέργειες της Διοίκησης για τη διαχείριση και τον περιορισμό της διασποράς του Covid-19 μεταξύ των εργαζομένων της, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, των ιατρών εργασίας, αλλά και το Σχέδιο Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης που έχει καταρτίσει η εταιρεία.

Από τα τεστ που διενεργήθηκαν στο τελευταίο 24ωρο διαγνώστηκαν 10 εργαζόμενοι θετικοί στον ιό. Στους εργαζόμενους αυτούς δόθηκαν οι απαιτούμενες οδηγίες για την κατ’ οίκον παραμονή τους επί 14ήμερο, ενώ ξεκίνησε αμέσως η ιχνηλάτηση των επαφών τους, καθώς και έκτακτη απολύμανση των χώρων όπου εργάστηκαν” τονίζει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία, η οποία και εύχεται “περαστικά και ταχεία ανάρρωση στους εργαζόμενους”.

Η ΣΤΑΣΥ σημειώνει πως σε πλήρη εξέλιξη είναι οι ενέργειες της διοίκησής της για τη διαχείριση και τον περιορισμό της διασποράς του Covid-19 μεταξύ των εργαζομένων της, με πιστή τήρηση των οδηγιών του ΕΟΔΥ, των ιατρών εργασίας, αλλά και με βάση το Σχέδιο Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης που έχει καταρτίσει η εταιρεία.

Επιπλέον, τονίζει πως από την αρχή της πανδημίας λαμβάνει όλα τα απαιτούμενα μέτρα και τηρεί απαρέγκλιτα όσα επιβάλλουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ έχει εκδώσει σχετικές οδηγίες. Ενδεικτικά, αναφέρει τακτικούς καθαρισμούς – απολυμάνσεις, νεφελοψεκασμούς όπου είναι δυνατόν, χορήγηση μασκών, αντισηπτικών, γαντιών, προστασία ευπαθών ομάδων, τήρηση αποστάσεων, διεξαγωγή μοριακών τεστ Covid- 19 κλπ, μέτρα αντίστοιχα με αυτά που λαμβάνονται σε όλα τα μετρό και τα συγκοινωνιακά μέσα της Ευρώπης.

Exit mobile version