Θύμιος: Έχω ορκιστεί αυτά που έζησα να μην ξανασυμβούν σε κανέναν άλλον
FACEBOOK ΝΑΤΑΣΑ ΜΠΟΖΙΝΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θύμιος: Έχω ορκιστεί αυτά που έζησα να μην ξανασυμβούν σε κανέναν άλλον

SHARE THIS

«Έχω ορκιστεί στον τάφο του πατέρα μου, αν μπορώ να βοηθήσω, αυτά που έζησα να μην ξανασυμβούν σε κανέναν άλλον. Και δεν θα λυγίσω».

Ο 40χρονος Θύμιος Μπογάς μίλησε στα Μικροπράγματα της LIFO, καθώς επιτέλους βλέπει την ζωή του να αλλάζει και να βελτιώνεται.

Γεννήθηκε πριν 40 χρόνια στο Καλλιάνι Αρκαδίας. Ήταν μία φτωχή οικογένεια με 13 αδέρφια. Ορφάνεψε νωρίς από πατέρα και τα αδέρφια διασκορπίστηκαν εντός και εκτός Ελλάδος. Έγινε χειριστής μηχανημάτων και πάλευε να επιβιώσει καθημερινά με περισσή αξιοπρέπεια.

Μέχρι που έπαθε ένα φρικτό ατύχημα. Πέρασε μήνες στα νοσοκομεία, πονούσε πολύ, τόσα χρόνια συνεχίζει να πονάει. Δίπλα του δε στάθηκε σχεδόν κανείς, απέναντι του πολλοί, όπως φάνηκε από τα βίντεο της ντροπής που κατέγραψαν το ανελέητο bullying που υπέστη.

Όπως σημειώνει η Σταματίνα Σταματάκου στο άρθρο της, η LiFO μίλησε  με τον Θύμιο μέσω της δημοσιογράφου Κικής Κολοβερού στον Πύργο κι από τα πρώτα του λόγια ευχαρίστησε τους ανθρώπους που τον στηρίζουν και τους ζητά αν μπορούν και όσο μπορούν να βοηθήσουν και άλλους ανθρώπους σαν κι εκείνον. Έχει περάσει τόσα, έχει ζήσει μια ζωή μέσα στις στερήσεις και την οδύνη κι εκείνος σκέφτηκε πρώτα τους άλλους που έχουν ανάγκη. Εν αντιθέσει με την πολιτεία που ακόμη και σήμερα δεν έχει αναλάβει το μερίδιο που της αναλογεί και εναπόκειται στην ιδιωτική πρωτοβουλία, που ευτυχώς δεν θα αφήσει αυτή την φορά τον Θύμιο αβοήθητο.

Σεβάστηκα πάρα πολύ και εγώ και όλοι οι φίλοι αυτά που μας περιέγραψε και την αγωνία του να μην ξανασυμβεί σε κανέναν άλλον. Και εμείς να μην ήμασταν κοντά του αυτός είχε ήδη ζητήσει από τις αστυνομικές αρχές να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι άνθρωποι που θεωρούν αστείο και διασκέδαση. Να τρομοκρατούν ευάλωτους ανθρώπους. Χωρίς να μας γνωρίζει χωρίς να ακούει καλά. Χωρίς να μπορεί να περιγράψει τα πάντα αναλυτικά. Και όμως μου είπε κατά λέξη: “Έχω ορκιστεί στον τάφο του πατέρα μου, αν μπορώ να βοηθήσω, αυτά που έζησα να μην ξανασυμβούν σε κανέναν άλλον. Και δεν θα λυγίσω”. Όταν λοιπόν ένας άνθρωπος που έχει περάσει τόσο δύσκολα στη ζωή του με τόσο πόνο, τόση απόρριψη μπορεί. μπορούμε και εμείς οι υπόλοιποι από τον καναπέ μας και από το σαλόνι μας και να τον στηρίξουμε. Και να στηρίξουμε την κοινωνία που θέλει να καταγγείλει αυτό, δηλώνει στη LiFO η κ. Νατάσα Μποζίνη, ιδρυτικό μέλος του Forum “Στο Επίκεντρο ο Άνθρωπος” Σεναριογράφος-Δημοσιογράφος, που στέκεται δίπλα του από την πρώτη στιγμή, είναι εκείνη που δήλωση την εξαφάνισή του στο Silver Alert και δίνει μάχη για να έχει ένα καλύτερο αύριο.

«Η πολιτεία δεν κάλυπτε τις εγχειρήσεις της αποκατάστασης, πήρε ένα επίδομα 300 € το μήνα που κι αυτό όμως κόπηκε το 2015 γιατί έπρεπε να ξαναγίνει η αίτηση, αλλά για να ξαναγίνει αίτηση έπρεπε να ξέρει ο Θύμιος ότι πρέπει να ξανακάνει αίτηση. Μιλάμε για έναν άνθρωπο χωρίς κινητό, χωρίς τηλεόραση. Μέχρι το 2015 νοίκιαζε ένα σπιτάκι έχοντας βοήθεια από το επίδομα. Στη συνέχεια όμως δεν μπορούσε πια να το κρατήσει. Άρχισε να κοιμάται όπου έβρισκε, ακόμη και σε εγκαταλελειμμένα σπίτια με τα στρωσίδια του. Για να επιβιώσει έψαχνε μέταλλα, καλώδια αλλά και φαγητό σε κάδους. Έπαιρνε φαγητό και από κάποιους γείτονες ή συγγενείς του», αναφέρει χαρακτηριστικά η Νατάσα Μποζίνη στα Μικροπράγματα της LiFO.

Εκτός από την παραμόρφωση στον πρόσωπο και την τραχειοστομία ο Θύμιος απεδείχθη πως είχε απώλεια της ακοής του άνω του 75% με αποτέλεσμα η επικοινωνία μαζί του να είναι ακόμη πιο δυσχερής, η αλληλεπίδρασή του ήταν περιορισμένη. Πλέον όμως, έχει ακουστικό.

Το μήνυμά του για το Bullying:

«Να μην φοβούνται τους διαφορετικούς ανθρώπους, τη διαφορετικότητα. Να τους δίνουν την αγάπη, εκτίμηση, το σεβασμό που χρειάζεται» τονίζει ο Θύμιος.

 

«Ο Θύμιος είναι ένας ιδιαίτερος άνθρωπος, ένας ευαίσθητος χαρακτήρας, γλυκός και πράος και με πολύ χιούμορ. Ενδεικτικά θα σου πω ότι όταν ήρθε σπίτι κάναμε ένα μικρό πάρτι με τους εθελοντές. Μαζί ήταν και τα μικρά αδέσποτα κακοποιημένα ζωάκια που έχω. Αμέσως συνδέθηκαν αμέσως μαζί του, ιδίως το πιο κακοποιημένο. Ο Θύμιος έχει μια τρυφερότητα, η οποία φαίνεται και από το πόσο νοιαζότανε για το πώς θα καθίσει κάποιος φίλος μας στο τραπέζι. Αν του λείπει κάτι, είχε την τάση να μας φροντίσει όλους και ειδικά εμένα που ετοίμαζα τα σερβίτσια. Αντιλαμβάνεται αμέσως αν χρειάζεται κάποιος κάτι και είναι πάντα εκεί για να βοηθήσει. Αυτό το είδα στις μέρες που περάσαμε μαζί. Το χιούμορ του είναι πράγματι ανεξάντλητο και σιγά σιγά ξεθαρρεύει και όσο ξεθαρρεύει βγαίνει και αυτός ο χαρακτήρας και έτσι όπως μαθαίνω και από τα αδέρφια του πάντοτε είχε αυτό το χαρακτήρα τον ευχάριστο.

Η ευαισθησία του δεν περιορίζεται στους ανθρώπους, ίσως και τα πολλά χρόνια μοναξιάς τον είχαν συνδέσει με τη φύση. Στην Κρήτη, όταν είχε πάει στην αδερφή του. ένα αετόπουλο είχε πέσει από κάπου. Το πήρε, το φρόντισε, το τάισε, το βοήθησε να ζήσει. Συνδέεται αμέσως με τα κακοποιημένα ζώα. Τον είδα, πώς είναι με δικό μου κακοποιημένο ζωάκι, το βρήκα και το έσωζα μήνες και έχει και αυτό τη δική του αναπηρία. Αυτόματα ήταν το πρώτο πλάσμα μέσα στο σπίτι με το οποίο συνδέθηκε με μια τρυφερότητα » είπε στη LiFO η κ. Μποζίνη.

*Αν κάποιος θέλει να βοηθήσει τον Θύμιο μπορεί να καταθέσει οποιοδήποτε ποσό στον κάτωθι λογαριασμό. Του χρωστάει η ζωή να ζήσει όπως του αξίζει, του το χρωστάμε όλοι:

Eurobank: Ευθύμιος Μπουγάς
IBAN: GR4702602660000530201277362

Exit mobile version