Θλιβερή επίδοση: Η Ελλάδα στον πάτο της ΕΕ για την Ισότητα Φύλων το 2022
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θλιβερή επίδοση: Η Ελλάδα στον πάτο της ΕΕ για την Ισότητα Φύλων το 2022

SHARE THIS

Στην τελευταία θέση η Ελλάδα στην ισότητα των φύλων

Μια δυσάρεστη αλλά αναμενόμενη είδηση φέρνουν τα στατιστικά της ΕΕ για την ισότητα των φύλων για το 2022, με την Ελλάδα να βρίσκεται στον πάτο της κατάταξης.

Κοιτώντας την έκθεση που δημοσίευσε σήμερα το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Ισότητα των Φύλων (EIGE) για το 2022 συνειδητοποιούμε ότι η Ελλάδα παραμένει μια πατριαρχική κοινωνία που δεν κάνει βήματα προς τον δρόμο για την επίτευξη ισότητας.

Ο συγκεκριμένος δείκτης αναπτύχτηκε με σκοπό τη μέτρηση της προόδου της ισότητας των φύλων στην ΕΕ. Η μέτρηση έδειξε πως για ακόμη μία χρονιά η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση της κατάταξης σε ότι αφορά την ισότητα των φύλων, ενώ η χώρα μας βρίσκεται αρκετά χαμηλά και σε συγκεκριμένους τομείς όπως το χρήμα, η εξουσία και ο ελεύθερος χρόνος.

Σύμφωνα με την έκθεση, η Ε.Ε. βαθμολογείται με 68.6 σχετικά με την ισότητα των φύλων (68 ήταν πέρσι), ενώ η Ελλάδα «παίρνει» 53,4 στα 100 (πέρσι ήταν 52,5) και βρίσκεται στην τελευταία θέση του χάρτη.

Η Σουηδία, η Δανία και η Ολλανδία εξακολουθούν να έχουν τις καλύτερες επιδόσεις. Η Φινλανδία βρίσκεται στην τέταρτη θέση αφού ξεπέρασε τη Γαλλία, η οποία έπεσε στην πέμπτη θέση.

Exit mobile version