Θολό το τοπίο για την Παν. Αστυνομία: Δημοσιεύματα κάνουν λόγο για αναστολή περιπολιών
EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θολό το τοπίο για την Παν. Αστυνομία: Δημοσιεύματα κάνουν λόγο για αναστολή περιπολιών

SHARE THIS

Οι περιπολίες των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) ανεστάλησαν προσωρινά σύμφωνα με δημοσιεύματα- Διαψεύδει η ΕΛΑΣ.

Για προσωρινό φρένο στις περιπολίες της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας έκαναν λόγο σήμερα διάφορα δημοσιεύματα.

Ειδικότερα, πληροφορίες του 105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ανέφεραν ότι στη σύσκεψη της ΕΛΑΣ με τις πρυτανικές αρχές τεσσάρων ΑΕΙ αποφασίστηκε οι ΟΠΠΙ να βγουν εκτός των πανεπιστημιακών χώρων και να περιπολούν πέριξ των τεσσάρων πανεπιστημίων.

Σύμφωνα και με πληροφορίες της Voria.gr, οι περιπολίες των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) εντός του ΑΠΘ, του ΕΚΠΑ, του ΕΜΠ και του Οικονομικού Πανεπιστημίου ανεστάλησαν προσωρινά, καθώς ακόμη τα Πανεπιστήμια δεν έχουν ολοκληρώσει τα προαπαιτούμενα ασφαλείας που ορίζει ο νόμος για την εγκατάσταση των ΟΠΠΙ – όπως τουρνικέ, κάμερες ασφαλείας, κάρτες εισόδου φοιτητών. Μέχρι αυτά να υλοποιηθούν ο επιχειρησιακός σχεδιασμός προβλέπει οι ΟΠΠΙ να περιπολούν πέριξ των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων.

Η ΕΛΑΣ δεν επιβεβαιώνει αυτά τα δημοσιεύματα.

Ενημέρωση (15.45): Η ΕΛΑΣ με ανακοίνωσή της διαψεύδει τα δημοσιεύματα. Ειδικότερα αναφέρει:

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι οι Ομάδες Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.) εκτελούν κανονικά τα καθήκοντά τους και στα τέσσερα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα (ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, ΟΠΑ, ΑΠΘ) που έχουν οριστεί.

Υπενθυμίζεται ότι η παρουσία των δυνάμεων αυτών στους χώρους των πανεπιστημίων πραγματοποιείται πάντα σε συνεννόηση με τις αντίστοιχες πρυτανικές αρχές, στο πλαίσιο της εφαρμογής των σχεδίων ασφαλείας που έχουν τα ίδια τα Πανεπιστήμια.

Συνεπώς, σημερινό δημοσίευμα ιστοσελίδας που αναφέρεται σε «προσωρινό φρένο» των περιπολιών των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.) δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Exit mobile version