Τήνος: «Δύο μέτρα και δύο σταθμα» στην εφαρμογή του νόμου
ΦΕΜΙΝΙΣΜΟΣ

Τήνος: «Δύο μέτρα και δύο σταθμα» στην εφαρμογή του νόμου

SHARE THIS

Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η κατάσταση στην Τήνο αναφορικά με το ζήτημα των ανεμογεννητριών και του τρόπου με τον οποίο δρουν το λιμενικό και οι αστυνομικές αρχές στην εφαρμογή του νόμου.

Όπως αναφέρει το κίνημα πολιτών Τήνου κατά των αιολικών πάρκων, από τη μία πλευρά υπάρχουν επιχειρήσεις μεταφοράς ανεμογεννητριών τα χαράματα, εν μέσω μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας, κλειστό στίγμα πλεύσης για το πλοίο “Παναγιά Παραβουνιώτισσα” – επιλογή που συνιστά απειλή για την ναυσιπλοΐα και την ασφάλεια στη θάλασσα -, διέλευση εκτός χρονικών ορίων τα μεσάνυχτα, αλλά και παράνομη αποθήκευση τμημάτων των βιομηχανικών ανεμογεννητριών, όπως επίσης και αυθαίρετες συλλήψεις πολιτών.

Από την άλλη πλευρά, λιμενικό και οι αστυνομικές αρχές μεταβαίνουν σε σπίτια πολιτών και επιδίδουν πρόστιμα, χωρίς καμία ταυτοποίηση στοιχείων και σύνδεση με την υποτιθέμενη ώρα παράβασης, με πολλούς πολίτες που λαμβάνουν πρόστιμα χωρίς να μην έχουν καμία απολύτως σχέση με την αναφερόμενη παράβαση.

Όλες αυτές οι ενέργειες γίνονται κατά παράβαση των ίδιων των νόμων που έχει εισηγηθεί η κυβέρνηση (Ν. 4703/2020), κατά παράβαση της σχετικής ΚΥΑ, αλλά και του άρθρου 11 του Συντάγματος.

Κάτι δεν πάει καλά εδώ και καιρό στην Τήνο, με την κυβέρνηση και τους αρμόδιους Υπουργούς Ναυτιλίας, Μεταφορών και Περιβάλλοντος να καλούνται να δώσουν απαντήσεις.

Διαβάστε ακόμα: «Σαν τους κλέφτες» προσπαθούν να στήσουν τις ανεμογεννήτριες

Exit mobile version