Το είδαμε κι αυτό: Ένοπλοι χαιρετούν στρατιωτικά… τίγρη στον Άραξο!
TWITTER
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το είδαμε κι αυτό: Ένοπλοι χαιρετούν στρατιωτικά… τίγρη στον Άραξο!

SHARE THIS

Η φωτογραφία που κάνει τον γύρο του διαδικτύπου (δυστυχώς) δεν είναι προϊόν photoshop, είναι πέρα για πέρα αληθινή όπως και το σκηνικό που αποτυπώνει.

Τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου κάνει (δικαίως) μία φωτογραφία με ένοπλους να χαιρετούν μία τίγρη, ή μάλλον κάποιον που είναι μεταμφιεσμένος σε τίγρη, ενώ πίσω τους φαίνεται η ελληνική σημαία.

Πολλοί πίστεψαν ότι είναι ένα ακόμη τρολ με τον τίγρη να αποτελεί μία φωτοσοπαρισμένη προσθήκη. Έλα όμως που έκαναν λάθος. Γιατί το σκηνικό που αποτυπώνει η λήψη, είναι πέρα για πέρα αληθινό.

Έγινε στην Αεροπορική Βάση Αράξου, στα πλαίσια της άσκησης του ΝΑΤΟ, Tiger Meet 2022, εξού και η μασκότ, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας.

Έτσι κάποια στελέχη της Αεροπορίας κλήθηκαν «ενσαρκώσουν» το πνεύμα της άσκησης και ντύθηκαν τίγρεις! Οι τίγρεις ήταν τρεις, με διαφορετικές αποχρώσεις.

Η Πολυεθνική Αεροπορική Άσκηση Μεσαίας Κλίμακας «NATO Tiger Meet 2022» θα διεξάγεται από τη Δευτέρα 9 έως και την Παρασκευή 20 Μαΐου 2022, στην 116 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Αράξου.

Στην άσκηση συμμετέχουν η Αυστρία, η Γερμανία, οι ΗΠΑ, η Ολλανδία, η Πορτογαλία και η Πολωνία με παρατηρητές, προσωπικό και μέσα, καθώς και δυνάμεις του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού.

Όπως σημειώνεται, το «Nato Tiger Meet προσφέρει στο αναπτυσσόμενο Γάλλο προσωπικό την ευκαιρία να μοιραστεί και να συνεργαστεί με τους ομολόγους του στο ΝΑΤΟ. Η αμοιβαία γνώση τους μας επιτρέπει να εξετάζουμε τις μελλοντικές δεσμεύσεις και τις αποστολές με περισσότερη γαλήνη και πραγματική εμπιστοσύνη».

Και για να εξανεμιστεί κάθε αμφιβολία, σας παραθέτουμε τις φωτογραφίες που δημοσίευσε το Γαλλικό Υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων:

Exit mobile version