Το Facebook συνεχίζει να φιμώνει πολίτες, φωτορεπόρτερ, ακόμη και sites!
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Facebook συνεχίζει να φιμώνει πολίτες, φωτορεπόρτερ, ακόμη και sites!

SHARE THIS

Ο κολοσσός των social media λογοκρίνει και φιμώνει ψηφιακά κατεβάζοντας αναρτήσεις για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, επιχειρώντας να εμποδίσει το πολύμορφο κίνημα αλληλεγγύης που διαμορφώνεται.

Σε μαζικά «κατεβάσματα» και περιορισμούς λογαριασμών όσων χρηστών συντάσσονται με το κράτος δικαίου δηλώνοντας ότι στηρίζουν τον αγώνα του απεργού πείνας αλλά και όσων μεταδίδουν εικόνες από τις μαζικές πορείες αλληλεγγύης και καλύπτουν ειδησεογραφικά τις κινητοποιήσεις, προχωρά οριζόντια το Facebook.

Το Facebook σε μία πρωτοφανή επιχείρηση λογοκρισίας, πια εξαφανίζει αδιακρίτως ειδησεογραφικές αναρτήσεις επαγγελματιών, τάχα κρίνοντας το περιεχόμενο των αναρτήσεών τους φίλα προσκείμενο στην τρομοκρατία!

Μετά την λογοκρισία που δέχθηκε ο επί χρόνια πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος (ΕΦΕ), Μάριος Λώλος για φωτογραφίες του από τη χθεσινή συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα μπλοκάροντας τον λογαριασμό του, σειρά είχε η καταξιωμένη φωτορεπόρτερ και μέλος της ΕΦΕ, η Τατιάνα Μπόλαρη.

Όπως κατήγγειλε η γνωστή φωτορεπόρτερ, το facebook κατέβασε της φωτογραφίες της από τη χθεσινή μαζική πορεία συμπαράστασης στον απεργό πείνας, ενώ η ίδια δήλωσε τα εξής:

«Πριν λίγο το fb μου κατέβασε την χθεσινή ανάρτηση γιατί παραβιάζω τους όρους της κοινότητας, δηλαδή με την χθεσινή μου καταγραφή, προτρέπω σε επικίνδυνες ενέργειες, υποστηρίζω τρομοκράτες ή τρομοκρατικές οργανώσεις και κάτι άλλα που δεν τα θυμάμαι. Αναρωτιέμαι εάν αύριο-μεθαύριο συμβεί το οτιδήποτε ως ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ εγώ θα κάνω πως ΔΕΝ το είδα! Οπότε… η χθεσινή πορεία ΔΕΝ έγινε ποτέ και ΔΕΝ είχε τόσο κόσμο και ΔΕΝ ήμουν εκεί και ΔΕΝ ήταν και κανένας άλλος, οι εικόνες που ακολουθούν είναι αποκύημα της φαντασίας μου, ΞΑΝΑ! (θα μου το κατεβάσουν κι αυτό ενδεχομένως, αλλά υπάρχουν κι άλλοι τρόποι)».

Έπειτα, ακολούθησε ο επαγγελματίας φωτορεπόρτερ Λευτέρης Παρτσάλης, ο οποίος επίσης είδε την ανάρτησή του να εξαφανίζεται. «Μετά τον συνάδελφο Marios Lolos το Facebook λογόκρινε και το δικό μου ποστ από τη χθεσινή πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα… ωραία ρε».

Όμως, το Facebook προχώρησε και σε περιορισμό των δυνατοτήτων του λογαριασμού του site The Press Project, αφαιρώντας του τη δυνατότητα να κάνει live μεταδόσεις!

Παράλληλα από την 1η Μαρτίου, η κεντρική σελίδα του έχει λάβει τρεις ειδοποιήσεις για «παραβίαση των όρων της κοινότητας», σε αναρτήσεις που καλύπτουν ειδησεογραφικά τις κινητοποιήσεις για την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Είχε μάλιστα προηγηθεί η λογοκρισία του Facebook και στην αναπληρώτρια καθηγήτρια της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, Γεωργία Σάγρη, η οποία είχε ανακοινώσει ότι ξεκίνησε απεργία πείνας σε ένδειξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Με ένα μήνυμά της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και με σύνθημα «Λέμε όχι στην απάθεια. Με το ίδιο μας το σώμα», καλούσε σε μαζική απεργία πείνας, όμως το μήνυμά της απομακρύνθηκε και η σελίδα της μπλοκαρίστηκε!

Exit mobile version