Το φίδι του φασισμού είναι εδώ: Ομολόγησε 30χρονος ΧΑυγίτης για την επίθεση στο Ν. Ηράκλειο
EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το φίδι του φασισμού είναι εδώ: Ομολόγησε 30χρονος ΧΑυγίτης για την επίθεση στο Ν. Ηράκλειο

SHARE THIS

Επιβεβαιώνονται όσοι πιστεύουν ότι το φίδι του φασισμού επέστρεψε. Ομολόγησε 30χρονος, μέλος της Χρυσής Αυγής την συμμετοχή του στην φασιστική επίθεση σε βάρος μελών της ΚΕΕΡΦΑ.

Μία μόλις σύλληψη έχει πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής για την επίθεση που δέχθηκαν χθες μέλη της ΚΕΕΡΦΑ στο Ν. Ηράκλειο Αττικής, κατά την διάρκεια εκδήλωσης. Πρόκειται για έναν 30χρονο, μέλος της Χρυσής Αυγής, ο οποίος ομολόγησε τη συμμετοχή του στα επεισόδια.

Μάλιστα, ο 30χρονος που συνελήφθη στα Άνω Λιόσια για τα επεισόδια στο Ν. Ηράκλειο έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές. Πριν από δυο χρόνια στην Καλλιθέα είχε συλληφθεί ξανά για επίθεση σε άτομα. Επίσης, τον περασμένο χειμώνα είχε προσαχθεί μετά τη συμμετοχή του σε πορεία αντιεμβολιαστών.

Υπενθυμίζεται ότι την το απόγευμα της Κυριακής 10-15 άτομα μαυροφορεμένα χωρίς διακριτικά εμφανίστηκαν στο σημείο που πραγματοποιούνταν εκδήλωση για τον έναν χρόνο από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής. Οι δράστες επιτέθηκαν σε κόσμο που είχε αρχίσει να συγκεντρώνεται, με αποτέλεσμα κάποιοι από αυτούς να τραυματιστούν.

Οι δράστες χτύπησαν τους συγκεντρωμένους, υπό την ανοχή της ΕΛ.ΑΣ., χθες το απόγευμα πριν ξεκινήσουν εκδήλωση για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την καταδίκη της ναζιστικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με την Εφ.Συν., ο συλληφθείς αναγνωρίστηκε από άτομα, που συμμετείχαν στη χθεσινή συγκέντρωση και δέχτηκαν την επίθεση από περίπου 15 άτομα. Όπως φαίνεται σε βίντεο που ανάρτησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα μέλη της ΚΕΕΡΦΑ, η επίθεση σταματά όταν ένα μέλος δίνει το παράγγελμα «τέλος».

Είχε προηγηθεί επίθεση οργανωμένων και oπλισμένων νεοναζί, με ρόπαλα και τέιζερ, σε περίπου 25 μέλη της ΚΝΕ, που μοίραζαν φυλλάδια στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης ενόψει αντιφασιστικής δράσης στην πλατεία Τερψιθέας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερις άνθρωποι.

Παρά τις 16 προσαγωγές και την κατακραυγή των προηγούμενων ημερών για τις αιματηρές φασιστικές επιθέσεις στην Σταυρούπολη, και σε αυτή την περίπτωση υπήρξαν καταγγελίες για «διακριτική» στάση της αστυνομίας απέναντι στους χρυσαυγίτες.

Δυστυχώς, έναν χρόνο μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης, το φίδι βγήκε ξανά από το “αυγό” και ρίχνει το δηλητήριο του φασισμού…

Το βίντεο από την χθεσινή επίθεση:

Exit mobile version