Το γεύμα Κυριάκου-Μαρέβας με celebrities έγινε σε κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το γεύμα Κυριάκου-Μαρέβας με celebrities έγινε σε κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο

SHARE THIS

Με τι είδους άδεια, στήθηκε ένα τέτοιο τσιμπούσι σε κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο; Υποβλήθηκε αίτημα στο ΚΑΣ; Ποιος έδωσε άδεια να στηθεί εκεί τραπέζι;

Το γεύμα των Κυριάκο Μητσοτάκη και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι την Κυριακή στο ερημονήσι του Δεσποτικού, απέναντι από την Αντίπαρο, με τον μεγαλοεπιχειρηματία και παραγωγό του Χόλιγουντ Μπάρι Ντίλερ και της συζύγου του κορυφαίας σχεδιάστριας Νταιάν φον Φύρστενμπεργκ φάινεται πως έγινε σε κηρυγμένο αρχαιολογικό τόπο.

Το τραπέζι, που βρίσκονταν επίσης ο Τζεφ Μπέζος, ο Τομ Χάνκς, η σύζυγός του Ρίτα Γουίλσον και ο δημοσιογράφος του CNN Άντερσον Κούπερ, όπως φαίνεται διοργανώθηκε στον αρχαιολογικό χώρο του Δεσποτικού που τα τελευταία χρόνια ανασκάπτεται και αναστηλώνεται.Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε αντιδράσεις καθώς, δεν είναι δυνατό τα μνημεία πολιτισμού της χώρας, να αντιμετωπίζεται ως ιδιοκτησία κανενός πολιτικού προσώπου.

Με τι είδους άδεια, στήθηκε ένα τέτοιο τσιμπούσι σε κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο; Υποβλήθηκε αίτημα στο ΚΑΣ; Ποιος έδωσε άδεια να στηθεί εκεί τραπέζι;

Η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Σία Αναγνωστοπούλου, κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση προς την υπουργό Πολιτισμού και καλεί τον ίδιο τον πρωθυπουργό να απαντήσει, «διαφορετικά παρανομεί» όπως αναφέρει.

«Εν μέσω μιας βαθιάς κοινωνικής και οικονομικής ύφεσης και ενός νέου κύματος πανδημίας που είναι ante portas, ο κ. Μητσοτάκης εξακολουθεί με κάθε τρόπο να προκαλεί το δημόσιο αίσθημα. Δεν είναι μόνο η απουσία ενσυναίσθησης για όσα βιώνουν οι πολίτες της χώρας, είναι κυρίως η βίαιη αλλαγή της αισθητικής που κυριαρχεί στον δημόσιο χώρο. Η επιδεικτική ασέβεια προς την ιστορία και τα μνημεία του τόπου δεν μπορεί να γίνουν ανεκτά, ιδίως όταν προέρχονται από τον πρωθυπουργό της χώρας.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν εκτός από εύλογα είναι και αμείλικτα. Για πολλοστή φορά αποδεικνύεται ότι ο “ανέμελος” κ. Μητσοτάκης και όλη η κυβέρνηση της Ν.Δ. θεωρούν ότι η χώρα και οι αρχαιολογικοί της χώροι τούς ανήκουν προς πάσα χρήση, νόμιμη η μη.

Οι απαντήσεις πρέπει να είναι άμεσες και πειστικές. Αραγε, από πότε οι αρχαιολογικοί χώροι προσφέρονται για ιδιωτικά δείπνα του κ. Μητσοτάκη και της συζύγου του με υψηλούς παρευρισκόμενους; Ποιος είναι ο ρόλος του ΥΠΠΟΑ σε αυτή την πρωτοφανή ιδιωτική εκδήλωση; Οφείλει να ενημερώσει αν είχε ζητηθεί και αν δόθηκε τελικά άδεια. Διαφορετικά είναι σαν να ξαναγυρνάμε στο 19ο αιώνα όπου ακόμα και στο εσωτερικό του Παρθενώνα γίνονταν δείπνα». Η βουλευτίνα ρωτάει: Ηταν σε γνώση του ΥΠΠΟΑ η διοργάνωση; Χορηγήθηκε άδεια από το ΚΑΣ; Ποια μέτρα λήφθηκαν ώστε να μην προκληθούν προσκόμματα στις συνεχιζόμενες αρχαιολογικές εργασίες; Ποιος ήταν ο χαρακτήρας της εκδήλωσης και πώς εξυπηρετήθηκαν οι ανάγκες των συμμετεχόντων;

Exit mobile version