«Το Ηράκλειο ξέρει από προσφυγιά, έξω οι ν*ζί απ’ τη γειτονιά»: Αντιφασιστική πορεία στο Ηράκλειο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Το Ηράκλειο ξέρει από προσφυγιά, έξω οι ν*ζί απ’ τη γειτονιά»: Αντιφασιστική πορεία στο Ηράκλειο

SHARE THIS

«Το Ηράκλειο ξέρει από προσφυγιά, έξω οι ναζί απ' τη γειτονιά» -  δυναμική αντιφασιστική πορεία στο Ηράκλειο.

Αντιφασιστική πορεία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης (01/11) στο Νέο Ηράκλειο μετά την επίθεση ακροδεξιών.

Ειδικότερα, θύματα των φασιστικών επιθέσεων, έπεσαν ένα παιδί που φορούσε μια μουσική μπλούζα στις 29 Σεπτέμβρη στο Νέο Ηράκλειο Αττικής και μέλη αντιρατσιστικής συλλογικότητας στις 6 Οκτώβρη, που μοίραζαν φυλλάδια στο Μαρούσι.

Απάντηση στις επιθέσεις αυτές, έδωσαν χθες δεκάδες αγωνιζόμενοι πολίτες. Με συνθήματα κατά του φασισμού, έστειλαν ένα ηχηρά μηνύματα.

Οι άνθρωποι πίσω απ’ τα πανό, σύμφωνα με την Αυγή,  ήταν τα ίδια τα θύματα, οι σύντροφοι των θυμάτων, οι φίλοι τους, ολόκληρες γειτονιές και πλήθος από οργανώσεις που όλοι μαζί ένωσαν τις φωνές τους για να φτάσουν σε κάθε διαμέρισμα και ν’ ακουστούν λόγια όπως «Το Ηράκλειο ξέρει από προσφυγιά έξω οι ναζί απ’ τη γειτονιά».

Στο κοινό κείμενο κάλεσμα που υπέγραφαν σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, εκπαιδευτικοί, πολιτιστικοί σύλλογοι, πολιτικές οργανώσεις, δημοτικές παρατάξεις και άλλες ακόμη πρωτοβουλίες, επισημαινόταν ότι ο φασισμός δεν είναι μόνο ιδεολογία.

«Είναι ένας μηχανισμός βίας και δολοφονίας ενάντια σε κάθε τι διαφορετικό, σε κάθε τι που τους μπαίνει εμπόδιο. Χωρίζει τους ανθρώπους ανάλογα με το χρώμα, τη φυλή, το σεξουαλικό προσανατολισμό. Από το Ολοκαύτωμα μέχρι τις δολοφονίες του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα και του μετανάστη Λουκμάν και από τις οι επιθέσεις σε μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, σε ανάπηρους, σε Ρομά μέχρι αγωνιστές συνδικαλιστές και αντιφασίστες, η ιστορία του φασισμού είναι γεμάτη αίμα».

Η πορεία ολοκληρώθηκε εκεί που ξεκίνησε, στον σταθμό του ηλεκτρικού του Ηρακλείου με συνθήματα ως το τελευταίο βήμα και κάλεσμα για την αντιφασιστική συναυλία στο Μαρούσι, όπου έγινε η έτερη επίθεση.

Exit mobile version